Прочитај ми чланак

ТАЧИ СЕ „ШЕТКАО“ ГАЗИВОДАМА Док га хиљаде Шиптара „руши“ на улицама Приштине

0

Мото протеста је "Једна земља се не покорава једном човеку". Међу паролама које се узвикују је, између осталог, "Хашиме, желимо те у затвору Дубрава". Шиптари носе заставе Албаније, ОВК и појединих држава које су признале Косово, а нема ГОТОВО НИЈЕДНЕ заставе Косова.

Неколико хиљада грађана, активиста покрета „Самоопредељење“ протестује против редефинисања граница као дела коначног споразума Београда и Приштине.

На челу колоне се налази руководство и посланици „Самоопредељења“ у Скупштини тзв. државе Косова на челу са лидером тог покрета Аљбином Куртијем.

Међу учесницима протеста је виђен само независни посланик Кораб Сејдиу са супругом.

Мото данашњег протеста је „Једна земља се не покорава једном човеку“.

Међу паролама које се узвикују је, између осталог, „Хашиме, желимо те у затвору Дубрава“, упућена председнику Косова Хашиму Тачију.

Очекује се да се учесницима протеста обрати Курти и неки од посланика „Самоопредељења“.

Међу заставама су присутне заставе бивше Ослободилачке војске Косова (ОВК), Албаније и 115 држава које су признале Косово, али скоро ниједне заставе Косова.

Протест за сада протиче без инцидената, док се протесту неће прикључити ниједна друга странка опозиције.

Из Демократског савеза Косова рекли су да се неће придружити протесту јер сматрају да за то „није време“ и да ће сами организовати протест ако буду донели одлуку о томе.

На протесту неће учествовати ни друга опозициона странка, Социјалдемократска партија Косова, из које су за приштинске медије изјавили да нису добили позив за учешће.