Прочитај ми чланак

ТАЧИ ОБЕЛОДАНИО о чему неће ни разговарати с Београдом

0

Такозвани косовски председник Хашим Тачи рекао је за телевизију „Њуз 24“ из Тиране да Газиводе, Северна Косовска Митровица и Трепча неће бити део споразума Приштине и Београда, пренела је РТК 2.

„Они су део Косова и то ће остати. То је за мене затворено питање“, тврди Тачи.

Тачи се такође присетио састанка са шведским званичником Карлом Билтом, који му је предложио могућност поделе Косова, на шта му је председник привремених приштинских институција одговорио да неће да разговара о таквим стварима, пренео је Танјуг.

Харадинај: Таксе остају до признања, запамтите

Премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас да ће такса од 100 одсто остати на снази све док Србија не призна Косово и нагласио да Србија не може да поставља услове за наставак дијалога.

„Како може Вучић да каже да неће да седне за сто без повлачење таксе? Нема услова за дијалог, дијалог може да се настави, али без услова. Такса ће остати до признања, запамтите“, рекао је Харадинај, преноси Радио Слободна Европа.

Он је нагласио и да такса није уведена против Сједињених Америчких Држава, већ против Русије. Русија је интензивно радила на повлачењу признања Косова, „уз новац и шта све не“, рекао је Харадинај, на меморијалној академији посвећеној 575. годишњици Љешке лиге у Клини.

„Урадили су све и свашта да не постанемо део Интерпола. Ми нисмо уценили дијалог. А Хашим Тачи је сутрадан отишао на састанак“, додао је он. Он је поновио да неће допустити да Косово у дијалогу да део своје територије или формирање Републике Српске, јер то би значило „довођење Русије унутар Косова“.

„Можемо да им дамо само тржиште“, рекао је Харадинај.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!