Прочитај ми чланак

Тачи на инаугурацији папе међу шефовима држава

0

Hashim Thaci(Факти)
На Тргу Светог Петра – као и делегација Србије на челу са Томиславом Николићем – биће делегација  шиптарских окупаторских власти са Космета.

Сећате ли се још оног увијања званичног Београда поводом Косова* и таблица на којима то мора да пише на скуповима којима и Приштина присуствује? 

Е, беше нешто јадно и смешно под влашћу Бориса Тадића, а под тријумвиратом Николић.Дачић-Вучић и то нестаде. Неме ни чак вербалне побуне и улагања макер формалног протеста. А ево прилике да Ивица Дачић и Томислав Николић затраже да се на римском Тргу светог Петра појави чак транспарент на којем би писало „Косово*“.

Јер, на церемонији у Ватикану поводом устоличења 266. поглавара Римокатоличке цркве, папе Франциса Првог, Косово без звездице добило је статус државне делегације!

А приштински шиптарски премијер Хашим Тачи је међу шефовима држава. Као и Томислав Николић који предводи делегацију Србије. Потпуно егал са председником Србије Томиславом Николићем.

Инаугурацији папе присуствоваће представници 180 држава.

Поглавар 1,2 милијарде католика, први папа језуита, биће устоличен на Тргу светог Петра, а градске власти Рима очекују да ће том догађају присуствовати готово миллион људи.