Прочитај ми чланак

Сутра у 18 часова – У Новом Саду велики протест за одбрану Космета

0

Нови ДСС, ПОКС, Заветници и Двери организоваће протестни скуп у Новом Саду, 22. априла, поводом катастрофалне спољне и унутрашње политике коју спроводи коалиција окупљена око Српске напредне странке.

Захтеваће да се одмах одбаци француско-немачки ултиматум, којим се директно заокружује независност тзв. Републике Косово, а Срби у јужној покрајини проглашавају дијаспором.

– Подсећамо да ова власт, предвођена председником Републике Александром Вучићем, нема мандат да крши Устав земље и прихвата бриселски ултиматум, баш као што није добила ни подршку грађана на изборима да припрема приватизацију ЕПС-а и уводи земљу у енергетску и економску кризу.

У историји српског парламентаризма није забележен овакав степен медијске и институционалне блокаде, којом се опструира сваки вид јавне дебате, док земља све дубље тоне у политичку и економску кризу.

Не изненађује што власт бежи од расписивања избора на свим нивоима, с обзиром на то да се све већи број грађана придружује великом националном окупљању које је започела државотворна опозиција.

Они који су спремни да предају Косово и Метохију, сутра ће окренути главу када на ред дође Војводина. Зато ми позивамо све грађане Новог Сада да у суботу, у 18 часова, испред Српског народног позоришта, објединимо снаге и станемо под заједнички барјак, под заставу Србије – наводе из Двери.

На скупу ће говорити страначки лидери др Милош Јовановић, Бошко Обрадовић, Милица Ђурђевић Стаменковски и Војислав Михаиловић, као и професор др Бранислав Ристивојевић.