Прочитај ми чланак

ШУТАНОВАЦ: Београд мора да се децентрализује

0

Београд -- Неопходно је да Београд буде децентрализован како би мештани подавалских али и других насеља сами одлучивали како се троши њихов новац.

То је у Рипњу рекао кандидат за градоначелника листе „Да ослободимо Београд“ Драган Шутановац.

Како се наводи у саопштењу, Шутановац је рекао да ће листа „Да ослободимо Београд – ДС, СДС, НОВА, ЗЕП Зелени“ инсистирати на потпуној децентрализацији Београда.

„Уместо што се централна градска власт разбацује народним новцем, финансирајући сулуде пројекте од којих корист има тек неколицина, потребно је да о управљању буџетом одлучују они који га и пуне – грађани… Наш план је да општине буду независне од градске власти, како би грађани који дају новац за градски буџет имали корист од њега. Грађани треба да одлучују како ће се њихов новац трошити“, рекао је Шутановац.

Он је оценио да су мештани Рипња с правом љути на актуелну власт, јер умањује плате и пензије а повећава порезе, а за то време не помаже да се у том вождовачком насељу боље живи.

„Ми ћемо омогућити да месне заједнице одлучују на који начин ће се улагати новац грађана, а не да се троши на бесмислене пројекте у центру града, као што су баснословно скупе јелке или певајуће фонтане“, рекао је Шутановац.