Прочитај ми чланак

СУМЊАЈУ ДА ЈЕ ОТРОВАН Зукорлићева удовица: Тражимо ексхумацију и обдукцију!

0

Елма Елфић Зукорлић, супруга преминулог Муамера Зукорлића, огласила се после конференције коју је одржао Усаме Зукорлић, муфтијин син из брака са првом женом Умејом, на којој је истакао да има доказе да је његов отац преминуо од тровања.

Како је на свом Инстаграм профилу навела, Елфић Зукорлић изненађена је што је оваква анализа урађена, те да је „потресена и узнемирена“ ониме што је изречено на конференцији.

View this post on Instagram

A post shared by Elma Elfić Zukorlić (@elf_zu)

– Све што знамо сазнали смо путем медија. Деца и ја захтевамо да што пре добијемо целокупне информације о изреченим наводима, на које имамо апсолутно право, захтевамо ексхумацију и обдукцију, али и оно што се није чуло на конференцији, да желимо, уколико наводи буду тачни, да се покрене истражни поступак и кривац нађе и изведе пред лице правде – написала је она.

Подсећамо, Усаме Зукорлић навео је током обраћања медијима да је породица након смрти његовог оца узорак крви послала у две лабораторије у иностранству, а на основу пристиглих резултата из једне од њих, утврђено је да је у крви преминулог муфтије пронађена велика количина тешких метала, док је друга лабораторија утврдила да је до смрти дошло највероватније због тровања храном.

Породица Зукорлић у наредним данима покренуће истрагу по овом питању како би се овај случај што пре решио.

Ове тврдње и раније су се спекулисале у јавности, и међу грађанима Новог Пазара, али до сада се породица није ниједном огласила по овом питању.

До овог обраћања Зукорлићеве породице и сумњи да је отрован дошло је само неколико сати пошто је Расим Љајић доживео саобраћајну несрећу у којој је Љајић повређен, док је његов сапутник Бранко Гогић погинуо.