Прочитај ми чланак

СУКОБ ЗБОГ ГЕЈ СЛИКОВНИЦЕ: Проруски министар одговорио Брнабићки

0

"Поштујем премијерку, али тражим и да она поштује моје право на лични став и слободу говора и сачекаћу да најпре с њом поразговарам о свему", изјавио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Он није желео да коментарише реакцију премијерке Ане Брнабић на његов твит да није у реду да „Роко има две маме, а Ана двојицу тата“ у тренутку кад се Србија бори за већи наталитет:

– Остајем при ставу који сам изнео на твитеру. Није ми била намера да било кога увредим. Жао ми је што је премијерка изашла у јавност пре него што је разговарала са мном. Поштујем премијерку Брнабић, али тражим да се поштује и моје право на лично мишљење и слободу говора – каже Поповић за Тањуг.

Као што то право не жели да одузме премијерки, наставио је министар, тако исто очекује да ни она не укида основна људска права члановима свог кабинета.

– Џентлменски ћу сачекати разговор са премијерком у четири ока – закључио је Поповић.

Министар Поповић усталасао је јавност коментаром да није у реду да „Роко има две маме , а Ана двојицу тата“ у тренутку кад се Србија бори за већи наталитет, а поводом увоза, како каже, „геј сликовница“ из Хрватске.

Тај твит министра је покренуо бројне реакције у јавности, а премијерка Брнабић изјавила је данас да је тиме увредио један део грађана Србије за које ради и који плаћају владу.

Поручила је и да би волела када би се њени министри мало више бавили својим послом, а не износили личне ставове на разне теме, које нису у њиховој надлежности.

Она је најавила да ће у четири ока разговарати са Поповићем како би пробала да разуме његову изјаву.

Између осталог, казала је и да сматра да је министар „помешао све теме у својој изјави“ и поручила:

– И геј људи имају репродуктивне органе. И геј људима никакав министар, никаква влада не може да одреди да ли ће имати децу или не, нити да то контролишу. Наталитет и то да ли сте геј немају везе једно с другим.