Прочитај ми чланак

Сукоб СНС струја у Новом Саду?!

0

Седница Сената Универзитета у Новом Саду прекинута је у петак, како медији блиски режиму јављају, због покушаја покрајинског секретара др Зорана Милошевића да "уклони" проф. др Дејана Мандића, једног од кандидата у изборној трци за новог ректора новосадског Универзитета. По свему судећи, ради се о сукобу унутар Српске напредне странке, с обзиром на то да је Милошевић део власти у покрајини, а Мандић је међу првима подржао Вучића за време председничких избора 2017. године.

Судећи по многобројним нападима на покрајинског секретара Зорана Милошевића, од стране прорежимских медија, ради се о сукобу две струје Српске напредне странке, једне која подржава Милоша Вучевића, и друге за Игора Мировића. Како наш извор са Универзитета у Новом Сад истиче, Зоран Милошевић припада блажој струји коју предводи председник покрајинске владе Игор Мировић, а Дејан Мандић припада струји која подржава градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.

– Мандић је супротстављена струја, ближа Милошу Вучевићу, који вуче све конце у Новом Саду. А Мировићу остају мрвице. Мировић и Милошевић нису у превеликој милости Вучића јер он држи страну Вучевићу. Сукоб на Универзитету на седници која се распала и на којој је летело перје је срамота за Нови Сад и Војводину. Поготову за Универзитет – истиче наш извор који је желео да остане анониман.

Очигледно да се Вучићу и Вучевићу није допало то што је Зоран Милошевић уклонио Дејана Мандића из трке за новог ректора, па су осули паљбу уз помоћ својих прорежимских медија, не би ли дискредитовали свог дојучерашњег блиског сарадника.

Вучић очито више није способан да контролише буре барута звано Српска напредна странка, па је питање момента када ће буре пући.