Прочитај ми чланак

Штитили Брана: У ЦГ уништавали најповерљивија документа тајне службе

0

Постоје докази да су службеници Агенције за националну безбедност (АНБ) уништавали материјал те тајне службе, саопштено је “Вијестима” из безбедносних кругова.

Саговорник “Вијести” тврди да су у питању документа са најповерљивијим информацијама, која нису пролазила званичне токове.

Ilustracija: Thinkstock

“У питању су мере надзора без одлуке суда… Највећи део материјала је уништен”, казао је извор “Вијести”.

Тврди да наводно постоје докази да су службеници Агенције такве податке уништавали на Жабљаку, непосредно после парламентарних избора 30. августа 2020. године.

У посети код Мићуновића

Службеник Агенције за националну безбедност (АНБ) Љубиша Асановић суспендован је јер је без овлашћења старешина ушао у посторије у које је био приведен Бранислав Брано Мићуновић, саопштено је незванично “Вијестима”.

Према истом извору, Асановић је ухапшеног Никшићанина, како је објаснио, у притворским просторијама посетио због тога што су пријатељи.

“Суспендован је, и одмах су му одузети значка, пиштољ и покренут је дисциплински поступак против њега”, казао је саговорник “Вијести”.

Мићуновић, који је годинама описиван као шеф црногорског подземља и његови пријатељи Сава Вујовић и Срђан Мићуновић, ухапшени су 6. јануара, након што су у њиховом возилу службеници Управе полиције пронашли два пиштоља.

Возилом је управљао Бранислав Мићуновић, а “Вијестима” је тада речено да су његови пријатељи преузели кривицу за поседовање илегалног оружја.

Ипак, свој тројици написана је пријава за због недозвољеног држања оружја и експлозивних материја. Након два дана, пуштени су да се бране са слободе.

Смене

Вршилац дужности директора Агенције за националну безбедност Дејан Вукшић, од именовања на ту функцију смијенио је више начелника сектора у тој агенцији – Луку Булатовића, Данила Грозданића, Мирка Миловића, Милоша Вујисића, Снежану Зарубицу, Мирка Миловића, Сандру Самарџић, Дејана Томовића, Бојана Вукчевића, Илију Живановића…

“У наредном периоду очекује се да ће бити смењени и остали начелници”, казао је извор “Вијести”.