Прочитај ми чланак

Шта је Вучић поручио о новим изборима у Београду и извештају ОЕБС-а?

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да у извештају Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ОДИХР) нико не помиње, нити може да помиње крађу на изборима, јер је није ни било.

Неко мора да се бави и чињеницама, а не лажима појединих медија и неспособних политичара који не могу да победе на изборима, рекао је Вучић новинарима који извештавају са регионалног самита у Тирани.

Наша обавеза је, додао је он, да поступамо у складу са препорукама ОДИХР и наши надлежни органи и друге институције које се тиме баве треба да почну са радом.

Он је рекао и да се „наслушао глупости да Вучић спрема изборе 28. априла“.

Ја и не могу да распишем избора, али ако нема избора председника Скупштине града Београда 3. марта и нема формирања власти, само су два датума за одржавање избора у законском року – 21. и 28. април, навео је он.

Вучић је изјавио да ће у петак (1. март) поподне разговарати са страначким колегама и лидерима Српске напредне странке о формирању власти у Београду, додајући да он свој став није променио.

Видим да су од јуче моје страначке колеге за то да се формира власт јер имају већину, а обећао сам им да ћемо разговарати у петак поподне, рекао је Вучић новинарима у Тирани.

Нисам до сада видео разлог за промену става, навео је он, јер ако немате пуни легитимитет, не видим разлог да се не иде на изборе.