Прочитај ми чланак

СРС: Влада да повуче Одлуку о расписивању референдума за промену Устава! (ВИДЕО)

0

На конференцији за медије, у седишту Српске радикалне странке (СРС), у четвртак 9. децембра, потпредседница радикала, Вјерица Радета изнела је предлог и став о Одлуци за расписивање референдума за промену Устава.

„Када су у питању ова два закона: Закон о експропријацији и Закон о референдуму и народној иницијативи, ми из Српске радикалне странке смо слали јавна саопштења. Ми смо позивали Народну скупштину, народне посланике да не усвоје те законе. Имали смо конкретне примедбе и на један и на други закон. Наше примедбе нису паушалне, нису злонамерне, него заиста крајње професионалне и у интересу државе Србије и у интересу народа.“, истакла је Вјерица Радета.

У вези ове теме Радета је додала:

– Сада предлажемо, односно понављамо свој предлог Влади Републике Србије да одмах повуче Одлуку о расписивању референдума за измене Устава, зато што мислимо да је ова одлука донета непромишљено и да измене Устава треба оставити за наредни сазив Народне скупштине, који ће одговарати заиста народној вољи. Тренутно је једнопартијска скупштина на делу и једнопартијска скупштина не сме преузети на себе одговорност мењања Устава.