Прочитај ми чланак

СРС: На Тачијевим изборима унапред се зна која ће странка коју општину добити (Видео)

0

SRS setnja Beogradom

Шаровић: Српска радикална странка неће учествовати на тзв. локалним косовским изборима

 Председнички колегијум Српске радикалне странке данас је једногласно донео одлуку да Српска радикална странка  неће учествовати на тзв. локалним косовским изборима 3. новембра, саопштио је на  конференцији за новинаре Немања Шаровић, заменик председника странке и у име странке позвао све грађане Републике Србије који живе на простору Косова и Метохије на бојкот избора, јер је то једини начин да се одупру примени бриселског споразума.

 Шаровић је истакао да избори нису статусно неутрални, о чему говори сама чињеница да их је расписала тзв. председница Косова Атифете Јахјага на основу закона и устава тзв. републике Косово и да ће их спроводити их „центална изборна комисија Косова“ уз асистенцију ОЕБС-а. То говори да су то избори „републике Косово“ и да они нису статусно неутрални.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

Последица избора биће гашење јединих легалних и легитимних институција на АП КиМ –институција Републике Србије – и зато је сам излазак на изборе државоубиство, оценио је Шаровић и истакао да су сва друга питања, као што је грб Косова или да ли ће бити јединствене српске листе-заправо неважна.

Он је изборе назвао фарсом јер се већ зна да је направљен распоред која ће од владајућих странака, пре свега СПС, СНС и УРС, добити које место председника општине на Косову и Метохији“ и упитао да ли грађани треба да буду „икебана“ на косовским изборима.

Ово је капитулација, а српска власт улази у историју света као једина влада која је казнила грађане који су јој лојални. Пре неколико месеци је распустила све општине јужно од Ибра и поставила привремене органе управе чији је задатак да спроведу косовске изборе. Сада се из радне верзије Закона о финансијској подршци Србима и другим неалбанским мањинским националним заједницама види да сви који су били на буџету више неће примати плате и помоћ из буџета Републике Србије него Косова, навео је заменик председника Српске радикалне странке и оценио да власт све то ради слепо испуњавајући налоге Брисела.

Шаровић је оценио да ће се у наредна два месеца појачати притисци на Србе на Косову и Метохији и осудио позиве власти на јединство. Јединство, како је истакао, има смисла само ако се позива на очување државних и националних интереса!