Прочитај ми чланак

Српско национално веће: Курти, срам те било! др Јакшић открио позадину погрома

0

Српско национално веће Косова и Метохије реаговало је данас саопштењем на срамну изјаву Аљбина Куртија о погрому, а др Марко Јакшић је ексклузивно за Србин.инфо открио зашто су Албанци 17. марта спалили цркве, манастире, српска села и убијали српске цивиле.

„Невероватна је бескрупулозност и бесрамље које поводом Седамнестомартовских догађаја, једног од најтрагичнијијих дана у историји Срба и Косова и Метохије, бљује отворени мрзитељ Срба тзв. премијер Косова Аљбин Курти, наводи се у саопштењу.

Изјаву коју је тим поводом дао овај србомрзитељ није случајна, она је у функцији даљег застрашивања и протеривања преосталог српског народа са њиховог вековног огњишта, који истрајава и опстаје под најтежим условима, упркос свакодневном Куртијевом кукавичком обрачуну са њим.

Без обзира на Куртијеве лажи, 17. март ће остати као један од најсрамнијих дана у историји Косова и Метохије и албанског народа! Прогон и убијање ненаоружаних људи, паљење кућа својим комшијама, рушење цркава и манастира, су неспорне и тврдоглаве чињенице које осуђују и демантују
срамну изјаву Аљбина Куртију. Оваквим ставовима Курти је себе искључио из било којих договора и разговора за даљу судбину Срба на Косову и Метохији.
Српско национално веће Косова и Метохије позива све политичке факторе међу
косовско-метохијским Србима да прекину и бојкотују даље разговоре са Аљбином Куртијем, док се јавно не извини за увреду Срба и његових невиних жртава. СНВ позива Ненада Рашића, министра у влади Косова и његову саветницу Раду Трајковић да реагују напуштањем позиције у Куртијевој влади, које својим присуством, нажалост, дају легитимитет његовом антисрпском деловању.

Очекујемо да на изјаву Куртија реагују и представници међународне заједнице,
али и слободоумни Албанци, пре свега интелектуалци, који би својим ћутањем,
уствари, стали на страну овог неразумног и незрелог човека!“, пише у данашњем саопштењу Српског националног већа.

О погрому 17. марта за Србин.инфо причао је др Марко Јакшић, више о томе погледајте у видео прилогу.