Прочитај ми чланак

СРПСКИ ЗАВЕТНИЦИ: Хитно прекинути интеграције СРБИЈЕ у НАТО

0

zavetnici 28995_n

Српски сабор Заветници најоштрије осуђује одлуку Владе Републике Србије да настави унапређивање партнерских односа са и јачање сарадње са НАТО пактом у склопу недавно потписаног Индвидуалног акционог плана.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић и министар одбране Братислав Гашић данашњом посетом седишту НАТО пакта у Бриселу јасно су показали опредељење Владе Србије ка интеграцијама у Северноатлантски војни савез. Даљим унапређивањем партнерства са НАТО пактом Србија се одриче и последњих елемената свог војно-безбедносног суверенитета.

Прихватањем споразума о јачању сарадње са војним савезом који је 78 дана мучки убијао њен народ, рушио њену инфраструктуру и окупирао део њене територије српска власт не само да тихо оправдава све те злочине већ претвара своју земљу у отворени војни и политички протекторат Сједињених Америчких Држава и њених Западних сателита.

Чланство у НАТО пакту допринеће и геополитичкој дестабилизацији српске државе јер се приступањем том војном савезу драстично погоршавају могућности шире економске, војне и полиитичке сарадње са Руском Федерацијом и осталим пријатељским државама, чија подршка на најбољи могући начин доприноси привредном и геостратешком просперитету Србије.

Српски сабор Заветници позива државни врх Републике Србије да одустане од још једног националног понижења и прекине сваки вид сарадње са Северноатлантским војним савезом! Сматрамо да је недопустиво да државно руководство не поштује вољу велике већине грађана који се противе интеграцији Србије у Евроатлантски војни савез, а у исто време отворено делује мимо Резолуције Народне Скупштине Републике Србије о проглашењу војне неутралности у односу на постојеће војне савезе, до евентуалног расписивања референдума на којем би се донела коначна одлука о том питању.

(Информативна служба Српског сабора Заветници)