Прочитај ми чланак

Српска Листа: Сарадња са Русијом гарант мирнијег живота на Балкану

0

Srpska-lista-grb

Блиска економска и војна сарадња Србије, Републике Српске и Црне Горе са Русијом једини је гарант праведнијих граница и мирнијег живота на Балкану, макар морала бити и империјална сила као пандам злочиначком НАТО пакту, сматрају у Српској листи.

У тој партији подсјећају на годишњицу „Бљекса“ и „Олује“.

„Навршило се деветнаест година од најстравичнијег масовног злочина у Европи од краја Другог свјетског рата. Хрватске војне окупационе снаге, уз логистику Сједињених Америчких Држава у области пропаганде и војног планирања, насилно су, геноцидом, иселиле више од 200.000 крајишких Срба са својих огњишта. Хиљаде цивилних жртава, са огромним процентом ликвидиране дјеце за само два дана, уз затирање цијелих етничких простора опомињу човјечанство можда и више него злочини у Вијетнаму, Ираку, Либији, Сирији или Украјини“, саопштено је из СЛ-а.

Зато се Српска листа залаже за блиску економску и војну сарадњу Србије, Републике Српске и Црне Горе са Русијом која је, тврде, једини је гарант праведнијих граница и мирнијег живота на Балкану.

„Конкретно, на нама, Србима из Црне Горе је да учинимо све што можемо за нашу унесрећену браћу са простора Републике Српске Крајине и Републике Хрватске. То би нам било боље од свакодневног инсистирања некадашњих просрпких странака да Црна Гора уђе у Европску унију након Хрватске, а вјероватно заједно са лажном државом Косово“, наводи се у саопштењу СЛ.

Зато је Српска православна омладина „1918“, званични подмладак Српске листе, покренула иницијативу којом се од државних органа у Подгорици тражи да се прогнаним Србима са подручја Републике Хрватске и Републике Српске Крајине, који су расељени у Црној Гори, омогући колективно стицање црногорског држављанства.

„Макар да буду равноправни са Шинаватром и сличним пробисвијетима који су добили држављанство захваљујући везама са руководствима НАТО партија у Црној Гори – ДПС-ом и СДП-ом“, наглашено је у саопштењу.

Предсједник Српске листе Добрило Дедеић је, са дијелом страначког руководства, у манастиру Острог запалио свијеће за, како је саопштено из те партије, „вјечно памћење и Царство небеско свим синовима српске слободе који су животе витешки положили за славу Републике Српске Крајине“.

(Србин.инфо)