Прочитај ми чланак

Сребреница мења име? Већ покренута иницијатива за промену назива те општине…

0

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да због свих лажи о Сребреници људи у тој општини желе да промијене њен назив и да ће се видети како то урадити.

Додик је навео да у Сребреници 11. јула није било операције, да нико није погинуо, нити је убијен, а да они обележавају тај датум, истакавши да је све што је страдало, страдало изван Сребреници, преноси РТРС.

– Зато су неки наши људи тамо у Сребреници покренули иницијативу да промијене назив да се не зове Сребреница него да се да неко друго име општини – рекао је Додик за Телевизију Хепи.

Када је реч о антисрпској резолуцији о Сребреници, Додик је напоменуо да је она необавезујућа, али да је такође и озбиљан проблем што уопште постоји.

Додик је указао да Европа има озбиљан проблем са муслиманима, те навео пример шта се догађа у Француској и да је приликом боравка у Паризу видео психозу страха да ће се нешто десити за време Олимпијаде, што није осетио за време рата на овом простору.

– Психоза је до неиздрживости, а они се хтјели то да покрију – рекао је Додик и додао да резолуција неће донети ништа већ ће само променити однос Српске према БиХ.

Додик је нагласио да нико није погинуо од његове реторике која је била да нешто не може или да не дозвољава.

– БиХ је ништа. Зато се толико напора улаже да се направи нешто, а не могу да направе ништа – истакао је Додик и нагласио да ће и ово проћи а да Срби морају да сачувају свој идентитет и структуру.