Прочитај ми чланак

СРБИН.ИНФО спречио Вучићев таблоид да саботира обраћање у вези пљачке Телекома

0

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић оптужила је данас руководство Телекома Србије да по „партијско-братијском систему“ спроводи једну од можда највећих пљачки у земљи и да лажира податке о наводно добром пословању, понашајући се „као пијани милионери“.

Из расположивих података се сазнало да управа Телекома лаже кад каже да је вредност компаније четири милијарде евра, зато што је партијска и братијска управа „појела” компанију која сада не вреди ниједан евро, рекла је Тепић новинарима, у скоро получасовној изјави испред зграде Телекома.

Она је истакла да је лаж руководства Телекома да нису у обавези да дају јавости извештај о свом пословању, јер су акционарско друштво, пошто су и грађани власници тог јавног предузећа.

Тепић је зато затражила да се „под хитно” формира независна стручна комисија која би обавила надзор на пословањем Телекома, као и да се Државна ревизорска институција јавно огласи о резултатима рада и билансима тог јавног предузећа.

Подсећамо, таблоид Курир је у власништву „Телекома“, па не чуди што су новинари добили задатак да минирају конференцију за медије Маринике Тепић која је указивала на криминал и корупцију у овом државном предузећу које припада свим грађанима Србије.