Прочитај ми чланак

СРБИ СУ, у ствари, криви што су Хрвати усташе

0

Кад се изгуби контакт са реалношћу и стварношћу, кад амнезија овлада вашим бићем и утонете у заборав, е онда сте квалификовани да постанете председник Хрватске. То је пошло за руком госпођи Колинди Грабар Китаровић, која тврди да не види пузајуће усташтво у Хрватској, те да је Србија та која то потенцира.

Китаровићева је, гостујући на РТЛ-у, оценила и да је хрватска Влада добро поступила када је реч о постављању плоче са поздрвом „За дом спремни“ у Јасеновцу!!!

– Србија је та која потенцира неко пузајуће усташтво у Хрватској. Ја га не видим, видим појединачне инциденте – рекла је Грабар Китаровић.

Кад се стање свести измени…

Говорећи о спомен плочи у Јасеновцу, на којој је исклесан усташки подрзав „Да дом спремни“, Китаровић је рекла да она „није усмерена према ономе што се догађало у Другом светском рату у Јасеновцу“.

– То није усмерено на оно што се догодило десетинама хиљада људи који су патили у том логору. То је плоча која је подигнути једанесторици младића који су се борили за Хрватску – прецизирала је хрватска председница.