Прочитај ми чланак

Срби са севера КиМ: Не пристајемо на укидање институција Србије

0

(Танјуг)

ЗВЕЧАН – Представници Срба са севера Косова саопштили су данас да се не слажу да кроз заједницу српских општина институције Србије буду замењене такозваним српским институцијама у оквиру Косова.

sever-kim-527

На састанку су, како је саопштено, учествовали председници одборничких група, руководство четири општине и представници политичких партија са севера Косова, а саопштење су потписали председници скупштина општина Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Косовска Митровица.

На састанку који је одржан у Звечану је, како се наводи, заузет јединствен став да су преговарачки тим и државни врх Србије у обавези да у даљим преговорима са привременим косовским институцијама поштују Устав Србије, вољу грађана са севера Косова исказану на референдуму 2012. године и закључке са заједничких седница скупштина четири општине.

Руководство и грађани са севера Косова су, наводи се у саопштењу са састанка, јединствени у томе да неће учествовати у примени договора који су постигнути и који евентуално буду постигнути на штету Срба и неалбанаца на Косову.