Прочитај ми чланак

Срби са Космета: Уместо нама, власт у Београду помаже Шиптарима!

0

За Србин-инфо – Звонко Михајловић
Политичари у Србији који владају уназад 13 година, којима Србија не значи ништа, а власт значи све, систематски разграђују државу. Да не постоји разлика између садашње и предходне власти најбоља потврда за то је јуче усвојена Резолуција за Косово и Метохију у Народној Скупштини Републике Србије.

Резолуцијом је најпре потврђено да Европска унија, (која је иначе у распадању и по речима Ангеле Меркел нема намеру да прима нове чланове), за српске политичаре на власти НЕМА АЛТЕРНАТИВУ, иако велика већина грађана сматра да је „европском путу“ Србије све остало алтернатива.

А пре свега пријатељска нам Русија која ни на који начин не условљава Србију већ жели да јој помогне економски, војно и финансијски како бисмо напокон повратили част и достојанство и заузели место у друштву земаља које нам и припада. Географски, стратешки, историјски и културно гледано Србија је одувек била део Европе.

Срби који живе на Косову и Метохији, а који немају другу државу осим своје Србије, помно прате сваки потез званичника у Београду. Ситуација је никад гора. Срби сами против остатка света. Жеља да останемо и опстанемо на својим вековним огњиштима је никад већа.

Желимо да сачувамо и одбранимо своје животе, своје светиње, гробове својих предака, њихова завештања. То нам је обавеза али и право. Али управо та жеља нам је створила много непријатеља. А ко су они!? Па сви они који желе етнички чисту територију Косова и Метохије. Они који су створили већину становништва захваљујући вишедеценијској геноцидној политици према Србима. Они којима су помагали Турци превођењем Срба у ислам. Немци и њихови савезници убијањем и протеривањем. Комунисти који су забранили повратак тим прогнаним Србима. Американци и њихови савезници бомбардовањем и уништавањем свега што се уништити може.

Данас, када је остало још толико мало Срба, који се жилаво боре да опстану и сачувају свој идентитет и који одбијају све нападе и искушења, српски душмани су се досетили испробане методе која је увек давала резултате а то је „Срби на Србе“.

Србима на КиМ нема опстанка без српских институција. Без своје просвете, здравства, локалне самоуправе и сл. нема ни говора о опстанку.

Ниједан нормалан Србин неће дозволити да му дете похађа наставу по тзв. косовском плану и програму. Да добија диплому која је неважећа свугде у свету. Да учи да су терористи ослободиоци. Да га прегледају лекари који су купили диплому. Да плаћају лекове који су сумњивог порекла. Да добијају лична документа тзв. државе која је створена на српској крви. Да се интегрише у тзв. систем Косова који не сматра својим. То Срби не желе!

Преговоре које је званично водио један човек у име целе Владе Републике Србије, а које садашња власт наставља, су управо допринос томе. Споразум о слободи кретања и споразум о интегрисаном управљању прелазима су два највећа и најјача ударца по инересе Срба и државе Србије.

Споразумом о слободи кретања косметски Срби натерани су да ваде документа у којима им пише да више нису Срби већ Косовари, да не могу да користе српска документа, те да су приморани да обијају прагове косовских институција.

Проглашењем Устава и заокруживањем територије кроз успостављањем ИБМ прелаза, уз народ који имају, Шиптари су заокружили и свој етнички простор. У свему им је помогла, а и даље помаже власт у Београду. А актуелна власт у Београду се хвали да помаже Србима. Зато их ја овим путем молим да нам више не помажу, јер нам та помоћ загорчава живот.

Звонко Михајловић