Прочитај ми чланак

Срби љути, ништа од пара за Сребреницу? (ВИДЕО)

0

У Влади Србије разочарани су порукама из Сребренице, а општинске власти овог места кажу да је сарадња текла према плану, али да је велико питање да ли ће обећане паре стварно и стићи до њих, наводи "Ал Џазира".

592684_2015-07-11t113016z-1001590061-lr2eb7b0vy5f2-rtrmadp-3-bosnia-srebenica_f
На инвестиционој конференцији одржаној у новембру прошле године, Влада Србије обећала је Сребреници донацију од 5 милиона евра.

Два милиона уплаћена су на рачун Општине одмах после конференције, а остатак новца планиран је да се уплаћује кроз развојне пројекте. Али, сада се поставља питање хоће ли га Сребреница уопште добити. Наиме, Из Владе Србије поручују да су разочарани порукама које стижу из тог града, као и да даља реализација договореног не зависи од њих.

– Ми смо врло изненађени порукама и вестима које смо добили из Сребренице.То је новац грађана Србије. Како сад ствари стоје, очигледно да су ти пројекти у Сребреници доживљени као део некакве политике, што нит’ је била жеља нит’ је била идеја – каже Раде Обрадовић из Министарства инфраструктуре Србије.

Идеју да се помогне Сребреничанима, Влада Србије ставила је на чекање, поручујући да сада од власти у Сребреници зависи реализација онога што је на инвестиционој конференцији обећано.

– Па видећемо шта…на који начин ће Општина Сребреница даље посматрати читав овај пројекат и на који начин ће уопште посматрати реализацију овог пројекта – додаје Обрадовић.