Прочитај ми чланак

СПС „инфлуенсерка“ из Ниша тражи казну затвором за негативне коментаре о Вучићу

0

Чланица Привременог органа Социјалистичке партије Србије у Нишу Ана Гроздановић, иначе позната инфлуенсерка са више од 110.000 пратилаца, предложила је да се сваки негативан коментар о лику и делу председника Србије Александра Вучића кажњава затвором.

До сада су овакве и сличне предлоге давали углавном припадници Српске напредне странке и странака са изборне листе коју СНС предводи.

“Замолила бих своје политичке колеге који седе у посланичким клупама, да дигну глас и изборе се за закон којим би се казнио свако ко остави лош коментар према председнку државе. А о осталим озбиљнијим плановима против председника још озбиљније казне”, навела је Гроздановић на свом Инстаграм профилу.

Она је казала да ће овакво решење “доконе научити памети да се председник на сваки начин могући заштити, јер је ово све плански да би му црпели енергију у тренутку када су велике одлуке пред њим”.

“Ти храбри момци ће таман прочтати тамо коју књигу, мало се едуковати, тренирати чиме ће бити задовољнији собом и размислити о свом понашању убудуће”, наводи она на Инстаграму.

Фото: Yotube printscreen

 

Међу коментарима на овакву “иницијативу” може се прочитати и да овакво законско решење постоји у Северној Кореји.

Ова социјалискиња и инфлуенсерка постала је позната широј политичкој јавности крајем прошле године, када је на СПС у Нишу између осталог казала да су “само хришћани правили катодне и радио цеви” и да народ треба да се радује јер ће “само у једној секунди велика светлост с неба да се појави, због које ће људи помислити да је у току нуклеарни рат”.

„Само су хришћани правили катодне и радио цеви, Електронска их је правила задња у Србији, а у нашем Нишу. Сада ћу вам открити зашто је то баш оружје страних моћника на основу које је и постао овакав свет. Не могу они против Бога јер им је он дао живот. Они су се предали искушењу јер су покушали модерном технологијом, савременим уређајима заснованим на полупроводицима да створе нови неслободан свет. Али ви народе са вером, радујте се, јер ће само у једној секунди велика светлост са неба да се појави. Људи ће рећи: Нуклеарни удар или рат“, казала је тада она.

Гроздановић слови за “штићеницу” председника СПС Ивицу Дачића, али је он то за Данас негирао.