Прочитај ми чланак

“(СОЦИЈАЛИСТИ) НИСУ ЉУДИ, ВЕЋ ГОТОВО БЕДНИЦИ”: Спремна шут-карта за СПС?

0

Напредњаци веома озбиљно разматрају раскидање коалиције са социјалистима, а кап која је прелила чашу је изостанак санкција према Бранку Ружићу.

Овакву поруку је у уторак отворено изнела потпредседница СНС Зорана Михајловић, оптуживши представнике СПС, свог коалиционог партнера, да “последњих дана и месеци изговарају многе лажи, истовремено покушавајући да од себе праве жртве”.

– Месецима и данима ми слушамо и гледамо разне изјаве нашег коалиционог партнера СПС, било да су у питању чланови, потпредседник или председник, и ћутимо. И не само да им то није довољно већ после многих лажи и свега онога што изговарају, они од себе праве одређене жртве – рекла је Зорана Михајловић.

Она је казала за њих да “нису људи, већ готово бедници”, истичући да то што премијер Aлександар Вучић не реагује на одређене увреде не значи да је “било ко од нас нешто заборавио”.

– СНС није џак који можете да ударате кад год хоћете, кад вам дође и кад вам се ћефне. СНС је странка која је добила огромно поверење грађана, која води Владу Србије и која спроводи веома важне реформе за нашу земљу – навела је Михајловићева.

o vucicu vukadinovic

Михајловићева није солирала када је дала овакву изјаву, већ је за то добила задатак СНС, чија је потпредседница. Наиме, напредњацима је већ доста пре свега Ружићевих солирања, од којих, како сматрају, врх СПС никако да се огради и пошаље јасну поруку шта мисли о томе.

Повод за јучерашњу оштру изјаву Михајловићеве је извињење Ружића Aлександру Вучићу и Ивици Дачићу “због погрешног утиска који се стекао у јавности када је на свој фејсбук профил окачио фотографију са Игором Микићем, који је прошле године вређао премијера”, а што је изнервирало напредњаке.

Да СНС неће олако прећи преко Ружићевог потеза, посебно ако се зна колико поверење он ужива у СПС, јуче је јасно поручио и посланик СНС Aлександар Јовичић. Он је на Твитеру поручио Ружићу “да би прво да скандира, а после да пушта СПС сузице извињења”. Како је навео, “покварена девојчица би после примитивног напада да глуми жртву”.

И потпредседник СНС и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да функционери СПС предњаче међу појединцима који лицемерно желе да буду део Владе, а отворено раде против премијера Вучића.

– Једино решење је да ти људи сносе политичке санкције – рекао је Стефановић након што је Ружић објавио спорну фотографију.

Извор: Blic