Прочитај ми чланак

СНС У ПАНИЦИ – народни посланик Ристић писао писмо Путину

0

Народни посланик Славиша Ристић упутио је председнику Русије Владимиру Путину писмо,подсећајући да су се Срби "у историји руско-српских односа, руским владарима жалили на бројне српске непријатеље", и додаје да они то први пут сада морају да чине због српских власти.

Он указује да се председник Републике Србије спрема да потпише признање независности Косова и упозорава Вучића, позивајући се на „трагичну судбину покојног премијера Србије Зорана Ђинђића“, шта може да му се деси.

„Скоро сви прорежимски медији у Србији истичу русофилство Александра Вучића“, каже Ристић у писму Путину, које су пренели поједини портали, и наводи да се Вучић дичи тиме што се до сада тринаест пута састао са њим.

Ристић признаје да би „мисија Путина код актуелних власти у Београду била деликатна“, али га ипак позива да им објасни да никакве евро-интеграције не могу да компензују губитак територије, као што је Косово и Метохија, те да, ако и буде постигнут споразум о признању Косова, Путин не подржи такво решење.

ЂУРИЋ

 – Ово писмо писмом народног посланика Славише Ристића руском предсенику Владимиру Путину је ништа мање него злочин мржње, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић

Ђурић је у изјави новинарима у Косовској Митровици, где је поводом обележавања Дана Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, казао да Ристићу не само да није свет Видовдан, као празник који треба да уједињује Србе, већ је добио налог да се тако понаша.

– То је срамотан злочин мржње који говори сам за себе и колико је некоме стало да, користећи људе који су по имену и презимену Срби, покуша да у тешком тренутку разједини наш народ и додатно ослаби наше позиције у веома тешким околностима када се боримо да очувамо оно што се након владавине таквих као што су Славиша Ристић и слични може очувати – казао је Ђурић.

СНС: Реаговати због претњи Вучићу

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке (СНС) позвао је данас надлежне државне органе да под хитно реагују и предузму законом прописане мере због претњи смрћу председнику Александру Вучићу које је, како је навео, изрекао посланик Славиша Ристић.

Вучевић је, како је саопштио СНС, рекао да се не сме дозволити да „још једна у низу бруталних претњи“ прође некажњено и да се подведе под „вест од јуче““

Наводећи да се у јавности шири клима у којој се „призива смрт председника“ и „бруталним лажима нападају чланови његове породице“, Вучевић је рекао да очекује реакцију надлежних државних органа и због сваког наредног јавног позива на линч.

Вучевић је казао да је кампања оркестрирана и да њене налогодавце повезује агресија, лицемерје, новац и мржња према председнику и према успешној Србији, али да они неће успети јер Вучић „има јединствену и снажну подршку народа да настави да брани независност, самосталност и слободу Србије“. 

Ђорђе Вукадиновић: У питању је класична СНС-таблоидна подметачина

Ристићев скупштински колега из посланичког клуба НС – Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић осудио је начин извештавања медија блиских власти о писму Народног покрета „Отаџбина“ Владимиру Путину, оценивши да је у питању класична СНС-таблоидна подметачина.

„Било је само питање дана када ће ударити. Док се припрема за потписивање „правно-обавезујућег“ споразума са Тачијем и Харадинајем, режиму сметају аутентични представници српског народа са КиМ. Пуна подршка Славиши!“ поручио је Ђорђе Вукадиновић на Твитеру.