Прочитај ми чланак

СНС: Шокирани смо нападом НВО на Вучића и Николића

0

БЕОГРАД – Српска напредна странка саопштила је данас да је „шокирана” што је Дан људских права најбруталније злоупотребљен за напада на председника СНС и првог потпредседника Владе Александра Вучића и председника Србије Томислава Николића.

На скупу у Кући људских права представљен је извештај о раду владе у тој области у ком се између осталог наводи, да председник Србије и чланови његовог кабинета морају да престану са коришћењем говора мржње и квалификацијама на рачун читавих националних заједница као и да потпредседник Владе или министри немају овлашћења да се мешају у кривични поступак нити смеју да поседује податке из истраге.

На скупу је говорио градоначелник Београда Драган Ђилас јер је отварање Куће људских права помогла градска власт.

„Намера Драгана Ђиласа, Соње Бисерко и осталих невладиних душебрижника сасвим је јасна, а огледа се у одлучном нападу на борбу против корупције коју је бескомпромисно повео Александар Вучић”, оцењено је у саопштењу СНС.

СНС наводи да је срамотно и гротескно што Драган Ђилас присуствује отварању библиотеке у Кући људских права, „човек који је погазио све правне норме да би се дочепао милионског богатства и завукао руку у џеп свим грађанима Србије”.

 

(Бета)