Прочитај ми чланак

СНС: Шеик Мухамед дао нам више од Русије, САД и ЕУ заједно, али колико – нећемо рећи!

0

vucic-seik

Шеик Мухамед бин Зајед ел Нахјан уплатио је Србији више новца за помоћ жртвама поплава од САД, ЕУ и Русије заједно! Принц престолонаследник Абу Дабија инсистира, притом, да се од његове помоћи не прави никакав спектакл и заузврат не тражи апсолутно ништа.

– Он је у овом јако тешком тренутку за Србију доказао да нам је један од највећих пријатеља на целом свету. Чињеница да је он сам Србији дао више новца него највеће светске силе довољно, ваљда, говори сама за себе… – каже за Информер саговорник из самог врха државе и напомиње да је огромна помоћ шеика Мухамеда стигла пре свега због његовог изузетног пријатељства са премијером Вучићем.

– И док неки овде збијају неслане шале с њим и буквално му пребројавају зубе, он је из свог џепа извадио милионе долара да би помогао људима у Србији. Свака му част на томе – каже наш саговорник.

До закључења овог издања нисмо успели да сазнамо тачан износ донација које је до сада упутио шеик Мухамед. Наши извори из Владе кажу да се та цифра не објављује на његово инсистирање:

– Опет вам кажем, шеик не жели да се хвали тим парама…Довољно је ваљда рећи да је он сам уплатио Србији више него Русија, Америка и Европска унија заједно!

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић истиче да шеикова донација, без обзира на то који је износ помоћи у питању, представља велики гест пријатељства.

– Заиста сви веома ценимо оно што је учинио шеик Мухамед. А што се тиче ЕУ, свакако ће и из њихових фондова доћи највећа помоћ која ће премашити износ сваке појединачне уплате – закључује Јоксимовићева.

ДА СЕ ЈА ПИТАМ

Љубодраг Савић, економиста

Овим су Арапи показали да имају планове да на дуже стазе остану у Србији. То не значи да друге земље неће послати још помоћи. Не очекујем да ће се такмичити, али мислим да ће нам помоћ од ЕУ, САД, Русије и других тек уследити у даљем периоду.

(Информер)