Прочитај ми чланак

СНС шаље полицију да упада у куће људи који су дали потписе за опозицију у Бечеју!

0

После проблема са оверивачима за изборе 17. децембра 2023, ПОКС Бечеј се и за ове изборе сусрео са сличним проблемом око оверивача, да би их напокон добио после тешких напора.

Онога момента када је ПОКС у Бечеју изашао са саопштењем за јавност да је донесена одлука да се изађе на локалне изборе у јуну упркос ненормалним изборним условима, кренули су огромни притисци, уцене и претње од стране СНС и то по наређењу координатора СНС за Бечеј Зорана Адамовића из Београда, иначе неформалног председника општине Бечеј и СНС Бечеј, бившег Палминог боксера.

СНС плаћеници редовно контролишу књиге овере потписа и позивају потписнике који су дали подршку нашој листи да им скрену пажњу да не позивају и чланове фамилија и пријатеље да потпишу. У ЈП, установама и општинској управи је забрањено радницима, под претњом отказом, да потпишу подршку. Тако је и у приватним предузећима који послују са општинским или државним сектором. Шпијуни СНС се крију иза трафика и дрвећа, као у „Балканском шпијуну“ и сликају људе који улазе у наше просторије, па их касније притискају. Два наша кандидата за одборнике су одустала од кандидатуре због притисака и претњи од стране СНС.

С обзиром да број потписника наше листе расте, упркос свим нељудским поступцима и претњама, и како се приближавамо цифри која је довољна за предају листе, СНС је прибегла још једном невероватном потезу. Наиме, у страху да се наша листа преда ОИКу, изађе на изборе и уђе у Скупштину, где ће засигурно бити жестоки критичар власти, СНС је безобразно злоупотребио једно министарство силе – полицију.

На данашњој овери потписа у згради МЗ у Бачком Петровом Селу, изашла је патрола полиције са циљем заплашивања потписника листе, под објашњењем да је неко пријавио да ПОКС плаћа 1000 динара за потпис. Полиција је узела изјаве од секретара МЗ, општинских оверивача и неколико потписника листе који су категорички одбацили све оптужбе да долазе да потпишу за паре.

Како тај притисак није успело, а људи су настављали да долазе, неки чак из беса на власт што то све ради, полиција је кренула по кућама код свих потписника подршке нашој листи, али и других који нису потписали (од врата до врата), да их притишће да признају да су примили паре или да их заплаши да не излазе на потпис.

За то исто време, ботови и корисни идиоти СНС, шерују слику са 5 људи који стоје у ходнику МЗ и чекају на потпис, као „крунски доказ“ са отужбом да ПОКС купује „гласове“, а све у циљу дискредитације ПОКСа, застрашивања будућих потписника и онемогућавања кандидовања наше листе. Такође, комесари СНС шаљу своје људе на потпис са инструкцијом да траже паре да потпишу и на тај начин прибаве „доказе“.

Очигледна је паника у редовима СНС од кандидатуре ПОКСове листе, те се не жале средства нити бира начин да се то спречи. У Бечеју, као и у већини других градова у Србији, не можемо говорити о томе да се одржавају избори, а камоли о изборним условима. Ово се може назвати разним именима, изборима НЕ!