Прочитај ми чланак

СНС КАРТЕЛ Саветник Малог и функционер у 3 компаније, има фирму повезану са…

0

Немања Вуловић, саветник у кабинету министра финансија Синише Малог који је ангажован у три предузећа у којима држава има власништво, основао је консултантску фирму, која је судећи по бази Агенције за привредне регистре, повезана са Београдским сајмом. Поред тога што саветује Малог, Вуловић је недавно изабран за члана Одбора директора БАС-а, члан је и Надзорног одбора Београдског сајма, а ангажован је и као стручни сарадник на пројекту Београд на води.

Београдски сајам за три године требало би да буде премештен у Сурчин, а након окончања специјализоване изложбе Expo2027. За њену реализацију формирано је истоимено предузеће, а према најавама неће бити једино.

У исто време Агенција за привредне регистре у бази – “преглед промена код привредних друштава у којима Република Србија има власништво”, објављује да је дошло до индиректне промене код Београдског сајма. Како се наводи, регистрован је нови предузетник Немања Вуловић – ПР консултантске услуге Findaway consulting.

Овај предузетник регистрован је 24. новембра, а за сада није јасно зашто га је АПР довео у везу са Београдским сајмом. Није искључено да је разлог у томе што је Вуловић члан Надзорног одбора Сајма, али он није само то.

“Човек Синише Малог” у БАС-у

Осим што је ангажован у овој компанији, Вуловић је од скоро и члан Одбора директора Београдске аутобуске станице (БАС). Када је изабран на ту позицију, у делу јавности је окарактерисан као “човек Синише Малог”, министра финансија.

У његовој краткој биографији објављеној на страници тог предузећа пише да је ангажован као саветник у Министарству финансија, а као претходно запослење наводи се Градска управа.

БАС је иначе био у веома тешкој ситуацији и та компанија није имала новац да заврши нову аутобуску станицу. Међутим, новац из Фонда за развој и нови кадрови, укључујући и Вуловића, били су знак да се посао убрзава.

У Београду на води од 2014.

Осим тога, на друштвеној мрежи Линкедин, на профилу Вуловића пише и да је стручни сарадник на пројекту Београд на води. На тој позицији је од децембра 2014.

Истовремено он је тада био део градске власти, на чијем челу је био Синиша Мали. Након рушења у Савамали, дошло је до рашчишћавања терена, а по писању појединих медија на лицу места био је управо Немања Вуловић, који се тамо расправљао са власницима порушених објеката.

Иако има низ функција по предузећима у којима држава има власништво, а на које га именује Влада Србије, на сајту Агенције за спречавање корупције није објављена Вуловићева имовинска карта.

Јасно је међутим да прати у стопу Малог. Био је део његовог кабинета и у Граду и у Влади, а од старта је ангажован на пројекту Београд на води.