Прочитај ми чланак

СНС функционер из Чачка илегално продаје станове на Врачару

0

Стамбена зграда у улици Чернишевског 6, на Општини Врачар у Београду, изграђена је, према подацима из Катастра за непокретности, у октобру 2020. године, а до данас није познато ко је власник, нити инвеститор, а објекат је изграђен без дозволе.

Редакција Гласа јавности дошла је до сазнања да стан у овој згради продаје функционер СНС-а и директор Студентског центра у Чачку, Драган Јововић, који је свој број телефона оставио на огласу преко ког продаје некретнину.

Наиме, редакција је контактирала Јововића да се увери да заиста он продаје тај стан на поменутој адреси.

Јововић је, када је прво причао са потенцијалним купцем, изјавио да квадрат у том објекту кошта 2.500 евра, а он продаје 128 квадрата, што је 320.000 евра, али и две гараже од по 15.000 евра, што је укупно 350.000 евра. Ткође, из незваничних извора сазнајемо да плата овог директора не може да иде изнад 100.000 динара.

Када је упитан преко које агенције за некретнине се стан продаје он је одговорио:

„Нема агенције, ми смо инвеститори“.

Да би се тачност ових навода проверила, редакција Гласа јавности завирала је у Катастар за непокретности где су дошли до података да није познато ко је власник, нити инвеститор, а објекат је изграђен без дозволе. Након ових информација позван је Јововић.

Директор из Чачка је упитан да ли продаје стан на Врачару код Чубурског парка, јер његов број стоји на огласу за некретнину.

„Не продајем ја, продаје мој пријатељ, ја му само помажем“, рекао је Јововић за Глас јавности, иако је у претходном телефонском разговору нагласио „МИ смо инвеститори“ и рекао да он продаје стан.

На питање зашто на огласу стоји његов број телефона он је поновио „зато што помажем пријатељу“.

Такође је навео да је његов пријатељ Драган Јовановић, чије се име такође не помиње у катастру.

Јавно питање се поставља да ли је овај случај под лупом Агенције за спречавање корупције, као и да ли је предмет обраде по Закону о утврђивању порекла имовине?