Прочитај ми чланак

СНП „Наши”: Обрачунаћемо се са страним агентима, исто као Руси

0

После велике истраге СНП НАШИ о финансирању невладиних организација и такозваних независних медија и жестоке реакције истих укључујући и ДС, редакција Правде разговарала је са Иваном Ивановићем, првим човеком Наших. Он у овом интервјуу открива планове своје организације – како ће заштити државу од страних агентура и плаћеника по угледу на братску Русију.

Црни спискови које сте објавили изазивају све већу пажњу у јавности. Шта мислите о реакцијама појединих невладиних организација и медија са списка?!

– Борба коју последњих недеља води СНП НАШИ против антисрпских медија, невладиних организација и лобиста, довела је до тога да је мећу редовима страних агената наступила велика паника, и панични покушаји да се СНП НАШИ окриве за говор мржње, позив на линч, обрачун са неистомишљеницима..

Медијском манипулацијом појединих медијских кућа и новинских листова који се финансирају за антисрпско деловање покушава се да се створи атмосфера у којој ће деловање противуставних, антисрпских, незаконитих, финансираних од обавештајних служби, медија и организација бити скрајнуто лажним оптужбама у којима се скреће пажња да СНП НАШИ „бране слободу говора медијима“ , оптужују „угледне интелектуалце као стране плаћенике“, „да ће поново бити испитан рад покрета“, док се покрет једино бави кршењем Устава Републике Србије од поменутих организација, о чему је уредно обавештавана јавност и надлежни органи.

Реаговале су и странке. Демократска странка се огласила већ пар пута званичним саопштењем, као и ЛДП?

– Демократска странка и ЛДП су такође финансирани од стране различитих фондова и испостава обавештајних служби, што је и званича информација која се може проверити на интернет странама тих фондова, који наводе како су великим количинама новца помагали „проевропске“ странке у Србији, имеђу осталих ДС и ЛДП.

У суштини поменуте странке су завршавањем прљавих послова за разне интересне групације, мислили да је то гарант њиховог останка на власти, и зато су умешани у многе корупционе и криминалне афере, јер су сматрали да ће „недодирљивост“ коју су имали једно време бити вечита и да је њихова награда да могу слободно и некажњено да пљачкају народ и државу.

Износите крајње озбиљне оптужбе и против доброг дела нво сектора и медија у Србији, али и против Бориса Тадића, против тужилаштва и низа државних институција. Да ли имате довољно јаке доказе за ваше тврдње и оптужбе?

– За све што смо навели у јавности, постоје многобројни и конкретни докази које смо представили надлежним органима, и од којих очекујемо да реагују у складу са кривичним законом и Уставом Републике Србије.

Како мислите да ће реаговати актуелна власт на целу ствар и шта заправо очекујете?

– Обрачун са страним агентима у Србији је од кључног значаја за опстанак наше државе и народа, и уколико актуелна власт одбије да забрани НВО и медије који раде противуствано, ни на који начин се неће разликовати од ДС-а и сателита који су били око ње. Као пример како треба да функционише једна правна држава по питању плаћеничких НВО и медија могу узети Руску Федерацију, која је успела да противуставне организације законски ограничи, без обзира колики су притисци долазили са запада и од њихових финансијера. Докази које поседујемо су необориви, а власти нека се покажу ко су.

Шта ћете учинити уколико садашња власт на одређени начин изађе у сусрет захтевима невладиних организација и медија да СНП НАШИ буде санкционисан као организација која, по њиховим тврдњама, акцијама црних спискова шири говор мржње?

 – Ако дође до таквог развоја ситуације то ће бити јасан знак да и иза актуелне власти стоје исте агентуре као и иза НВО сектора, и да имају један заједнички циљ, а то је разарење српске државе и њеног суверенитета и интегритета.

Да ли мислите да уживате подршку шире јавности, односно, грађана Србије по питању црних спискова?

– Читава акција коју је покренуо СНП НАШИ праћена је великом подршком са свих страна, ми износимо мишљење већине грађана, који нас свакодневно позивају, шаљу мејлове, а било је и случајева где су нас упућивали где можемо наћи још доказа о противуставном деловању плаћеничкихорганизација.

Један од циљева Наших је и увођење Закона о страним агентима. Мислите да је то изводљиво у блиском периоду?

– Закон о страним агентима је нешто што је реално и што је неопходно нашем правосудном систему, и поново наводим, уколико садашња власт жели да спроведе суштинске промене радиће на његовој изради и усвајању. Ако не дође до тога, по доласку на власт патриотских снага, овај закон ће бити сигурно усвојен.

Који су следећи кораци које ће предузети СНП НАШИ по питању целе ствари?

– СНП НАШИ припрема „Белу књигу кривичних дела НВО“ у којој ће бити представљено на десетине кривичних дела која су извршили, наведени су финансијери и суме новца које су добијане од обавештајних служби и њихових фондова, што ће бити документ који ће јасно и конкретно показати и доказати спрегу обавештајних служби и НВО сектора и појединих медија у Србији. Белом књигом задаћемо им ударац од којег се никада неће опоравити.

 

(СНП „Наши“)