Прочитај ми чланак

СМЕЊЕНА СНС председница општине Гаџин Хан и њени сарадници

0

Одборници Скупштине општине Гаџин Хан разрешили су дужности председницу Скупштине општине Гаџин Хан Марију Цветковић (СНС).

За њену смену гласало је 15 од 23 одборника, а гласало се и за разрешење већнице Милене Живковић, која је блиска сарадница Цветковићеве.

Осим тога, неколико дана раније Општинско веће разрешило је дужности и помоћника председника општине Драгана Мијалковића, такође блиског сарадника бивше председнице Скупштине.

 

– Био сам присутан разговору када су челници општине приупитани да ли је тачно све то што се пише, и тада је речено да је све то тачно и да има много више од свега тога – наводи наш извор близак властима.

Подсетимо, све је почело када је „Дирекција за изградњу“, која је експлоатисала камен на каменолому „Мандара“ којим је посипала атарске путеве и тако опстајала, изгубила то право јер је начелница Општинске управе општине Гаџин Хан Љиљана Петровић сакрила решење Министарства енергетике и рударства којим се одобрава истражно право породичној фирми СНС председнице Скупштине.

То решење није ни заведено у писарници, а самим тим Општина није ни могла да се жали, иако је имала право, будући да је и сама у процедури добијања неопходних дозвола за експлоатацију камена.

Директно.рс је већ писао о томе да је Петровићева смењена по хитном поступку управо због прикривања документације.

Тада је народна посланица Јелена Милошевић најавила да ће поднети кривичну пријаву против бивше начелнице због злоупотребе службеног положаја и трговине утицајем јер је сакрила документа како би омогућила експлоатацију камена породичној фирми председнице Скупштине Марије Цветковић, која се тренутно води на име њеног девера.

Цветковићева је оштро демантовала оптужбе да општинском предузећу „Дирекција за изградњу“ са педесетак запослених у овом месту прети стечај јер су покушавали да наместе посао породичној фирми.

Касније смо дошли до докумената који указују на то да је иста београдска фирма „Геостим“, која је радила елаборат за општину Гаџин Хан, радила елаборат и за породичну фирму председнице Скупштине општине Марије Цветковић која се води на име њеног девера Бобана Цветковића за истражно право експлоатисања каменолома „Мандара“.