Прочитај ми чланак

СМАТРА СЕ НЕФОРМАЛНИМ ВОЂОМ ПРОТЕСТА, САД ИДЕ У ЗАТВОР НА ДВА МЕСЕЦА!Ово је разлог

0

Већ се зна да твитераши даноноћно на друштвеној мрежи преносе вести, износе мишљења и коментаришу туђе објаве, а откад се организују и протести широм Србије - од тада поготово имају шта да кажу.

Један од најгласнијих је и Драган Мурар, познатији као Муки, активиста који је на свом Твитер налогу себе описао једном речју, „бунтовник“.

Већ неколико година је препознатљив у јавности, што по улицама Београда, што по друштвеним мрежама, а за то време је основао и неколико политичких покрета.

Последњих недеља, Драган је учествовао у суботњим протестима у Београду, док је на Твитеру објављивао вести о националним протестима као и личне политичке ставове.

Данас је својих 14,000 пратилаца шокирао изјавом да је ухапшен.

Најпре је објавио ово:

А затим је нешто касније објавио и исход… Наиме, он иде на издржавање казне од 60 дана.

У коментарима је настао општи хаос, где је већина твитераша предлагала скупљање новца за кауцију. Једна девојка га је питала да ли је могао казне да плати, не би ли избегао затвор, на шта је он одговорио „Не, јер немам никаквих прихода“. Такође су многи шокирани и огромним казнама, што чини укупну суму од 547,000 динара.

Многи од њих пружају своју подршку Мурару.

Око скупљања новца се огласио и један од наших најпознатијих филмских редитеља Срђан Драгојевић, који је Драгану написао следеће:

Драганова супруга је потом објавила број свог рачуна, и позвала грађане које имају могућности и жеље да помогну њеном мужу, да то могу да ураде на овај начин.

https://twitter.com/MilanCHE111/status/1100721140585189376

Драган је и недавно био у жижи јавности, када је на Твитер доспео део његове изјаве за медије у којој претпостављамо да је говорио о свом покрету „Алтернатива за Србију“.

Наиме, на питање ко покрет финансира, Муки је одговорио да се финансирају сами – у множини. На то је водитељка упитала „Финансирате се од чланова?“, што је он кратко потврдио.

Међутим, тренутак касније га је упитала колико има чланова, он је рекао да чланства нема.

Уосталом, погледајте и сами како је то изгледало:

Наравно, одмах су његову збуњеност приметили и твитераши, а сви знамо како сурови умеју да буду. У коментарима се заиста може прочитати свашта!

Одлика сваког доброг обавештајца је да збуни непријатеља. Муки је стварно успео у томе.

Један од духовитих коментара је и: „Збуните завесе, спустио сам се“.

Ипак, неки у свом стилу појашњавају како су чланови уствари грађани Србије, док су многи све схватили као шалу, па Мурара називали „краљем“.

Подсетимо, Драган Мурар је још 2017. године доспео у медије, када је позван на саслушање поводом активности на Твитеру. У разговору са порталом Еспресо је навео да планира да „тужи државу Србију суду у Стразбуру“.

– Ја сам се у твитовима алегоријски изразио да ратујемо против Александра Вучића, да је рат објављен и да ћемо га пренети на улице градова широм Србије – објаснио нам је он тада.

У мају те године је добио позив од полицијске управе у Обреновцу да се хитно јави на саслушање поводом твитова које је објавио на овој друштвеној мрежи, а који су против власти у Србији.

Додао је и да су га контактирали људи из компаније Твитер и да су га питали да ли је терориста.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!