Прочитај ми чланак

Скупштина – Вучић у проблему: Народни посланици траже укидање полицијског часа!

0

Странка Доста је било (ДЈБ) позвала је Владу Србије да одмах „потпуно укине противуставни полицијски час“ и то пре Ускршњих празника, али не због празника већ „зато што представљају иживљавање грађана“, и нагласила да је дужност посланика да се успротиве „суспендовању Народне скупштине чиме је извршен државни удар“.

„За 95 одсто људи свуда у свету овај вирус има благе или никакве симптоме. За 5 одсто има теже симптоме и ту се ради о старим и болесним људима, којима је ослабљен имуни систем“, навео је председник ДЈБ Саша Радуловић, на конференцији за новинаре у холу Народне скупштине.

Према његовим речима, за ризичне групе је потребно обезбедити хуману изолацију, време сваког дана за шетњу, одласке у продавницу и директну помоћ државе онима који не могу да сами воде рачуна о себи.

Он је рекао да се вирус не преноси ваздухом па да га грађани не могу добити ходајући улицом, „тако што лебди ваздухом а ви да га покупите“, већ са заражене особе кроз капљице, па је „из овога јасно да мере полицијског часа ничему не служе“.

Како је рекао, мере које су нам потребне су мере држања одстојања „зато што још увек не знамо колико је опасан вирус и немамо јасан третман заражених“.

Он је истакао да власт жели да сакрије „фијаско око избора“ јер је прикупљала потписе, кад се већ видело да криза долази, што је био „извор заразе“.

Такође је власт, навео је, доживела фијаско јер је „вирус ушао међу здравствене радника и дошао до дома старих у Нишу“.

Он је рекао и да „власт шири потпуну лаж“ да су грађани криви јер излазе на улице и наводно се понашају неодговорно, у чему јој „помаже овај назови Кризни штаб, где седе само СНС подобни лекари“.

Према његовим речима, „последица лудачких мера је гашење домаће приведе, а онда ћемо имати проблем са глађу“.

„Само 8 посланика је устало у одбрану Устава и дигло глас због противуставно уведеног ванредног стања и суспендовања Народне скупштине. Посао посланика је да су у Скупштини Републике Србије сваког дана од како је изведен државни удар и да захтевау скупштинску седницу“, нагласио је Радуловић.

ДЈБ је саопштила и да позива грађане да потпишу „Петицију за повлачење противуставне одлуке о двадесетчетворочасовном полицијском часу“ на сајту.