Прочитај ми чланак

Скупштина – радикал открио срамоту СНС: Вучић их се стиди, отерао их у 4-те редове

0

Посланик Српске радикалне странке (СРС) Милорад Мирчић изјавио је у уторак, 29. октобра, да у недељу у Новом Саду, на прослави 11 година од оснивања Српске напредне странке (СНС), у првим редовима није било функционера СНС јер "не служе на част и праве афере", као што је то чинила и претходна власт.

Мирчић је на седници Скупштине Србије то изјавио изазван говором посланика Александра Марковића (СНС) о поступцима дела опозиције која је некада била у власти.

„Познајући Александра Вучића много дуже година него што га колега познаје, тврдим да би био срећан и поносан да успешну Владу стави у прве редове, да вас који би служили на част стави у прве редове, бар да вас у крупном плану прикаже камера, али правите му афере, бавите се криминалним радњама, нема шта не радите, исто као што су радили (Драган) Дјилас и остали појединци из ваших редова то раде“, рекао је Мирчић.

Он је питао има ли „већег криминалца и лопова“ од Зоране Михајловић и казао Марковићу да погледа какав им је састав Владе и какав им је министар за здравље Златибор Лончар.

Мирчић је казао да је и опозиција исто тако надмена као и напредњаци и пуна себе и указао им да могу да доживе исту судбину као и претходна власт, ако наставе тако да се понашају.

„Видите да вас је Вучић послао у четврти ред (на обележавању 11 година странке) већ се и он као радикал дистанцира од вас“, рекао је Мирчић и додао да би их он послао у галерију да их не види нико и да камере не могу да их сниме.

Он је позвао напредњаке да не замајавају више радикале који долазе на седнице и не причају више људима из прошлости, већ да се окрену дневном реду на коме се измедју осталог данас расправља о амандмани на измене и допуне Закона о општој безбедности производа.

Марковић је Мирчићу рекао да се нису поредјали на прослави у првом реду јер су желели да покажу да им нису важни функционери и да у СНС нема подела на ВИП и остали особе, него да деле судбину градјана.

Марковић је напоменуо да је најистакнутији члан СНС Небојша Стефановић седео на трибинама и да су тиме показали да им није битно да седе у првом реду.

Поводом оптужби Мирчића да СНС упорно актуелизује у јавности људе који су део прошлости, а све како би вештачки поларизовали политичку сцену Србије, Марковић је рекао да не чине то они већ да је проблем што „вештачки покушавају да их врате у политички живот и представе као релевантне факторе медији попут, Н1, листа ‘Данас’ и недељника ‘Нин’ и ‘Времена’ „.

Марковић је поново указао да део опозиције не долази у парламент, а да прима плату и навео да би неко од њих и престао са бојкотом, али да им то не дозвољава „шеф“ Драган Дјилас.

Марковић је иначе говорио и о објави председника Народне странке Вука Јеремића на друштвеној мрежи Твитер у којој по Марковићу Јеремић вредја нацију јер је уз објављену фотографију Аце Лукаса који је на прослави СНС пева „Ово је Србија“ написао да „дрогирани деликвент са затамњеним наочарима пева о гробовима ратника, слудјеној гомили довезеној аутобусима, а директан ТВ пренос тога иде целој нацији“.