Прочитај ми чланак

Скупштина – Мариника тврди: Вучић за месец дана два пута извео државни удар! ВИДЕО

0

Потредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић оптужила је данас, у уторак 28. априла, власт Србије да је током епидемије вируса "за месец дана два пута извела државни удар" а председника Александра Вучића да покушава да направи "Северну Кореју на Балкану".

Набрајајући како је рекла, више од 60 афера „власти СНС-а“ попут „смањења пензија, рушења у Савамали, тетке из Канаде, Крушика и Александра Обрадовића“, потпредседница ССП је оценила да је власт „прешла црвену линију када је газећи скупштину и мимо ње одлучила да на мала врата уведе ванредно стање“.

„Јасно је да иза кулиса ванредног стања стоји намера опсесивне власти да легализује безакоње. Државе овде нема, владају партија и братија, веома зли господари који су градјане претворили у слуге које треба да се отимају за мрвице које падају са њиховог стола“, навела је Мариника Тепић.

Оценила је да је у односу на земље региона, Србија имала најригидније мере током епидемије корона вируса али да и поред тога, има „скоро двоструко“ већи број заражених и преминулих од свих држава региона заједно.

„Мере иза којих се крије државни удар јесу неопходне али је њима требало да се баве стручни људи који не би дозволили овакво утамњичење пензионера и особа са посебним потребама које данима нису смеле да шетају, да земљорадници не могу да одлазе на своја имања или пчелари до својих кошница“, навела је потпредседница ССП.

Упитала је и „какве су то мере да радним данима можемо да идемо у теретане, кладионице и код фризера а да викендом седимо закључани“.

„Зашто нико не може да похвата шта су тачни подаци? Маске купујемо по 10 пута већој цени него пре епидемије а онда их председник поклања Италији. Уз сву солидарност са Италијом и Шпанијом, питам се да ли смо ми у позицији да поклањамо оно што ни сами немамо“, навела је Мариника Тепић.

Додала је да је у току „притисак политичких комесара СНС-а не само на јавна предузећа већ и на приватнике да попишу запослене наговарајући их да се добровољно одрекну помоћи од 100 евра“.

Она је упитала председника Србије Александра Вучића и министра одбране Александра Вулина какви се „тајни летови“ одвијају претходних дана који се по њеним речима, не могу регистровати ни на једној јавно доступној апликацији.

„У јеку ванредног стања, транспортним авионом Ц 17 ваздухопловства Уједињених Арапских Емирата обављени су летови 22. и 23. априла, 24. априла два лета, па још по један 25. и 26. априла“, навела је Мариника Тепић.