Прочитај ми чланак

Скупштина – Бранка „разбила“ Сергеја и Шапића, па поручила: Н1 и ТВ Пинк су исто!

0

Како је нагласила, на конференцији за новинаре у холу Скупштине Србије у уторак 2. јуна, народни посланик Достаје било (ДЈБ) Бранка Стаменковић је истакла да је чак у нерегуларним условима ДЈБ је успела да скупи 10.000 потписа за републичку листу само захваљујући великој подршци народа.

„Захваљујем се свим градјанима који су подржали нашу републичку листу и позивам их да нам помогну да прикупимо потписе за покрајинску листу и скупштине општина локалних заједница“, навела је Стаменковић.

Она је подсетила да је ДЈБ, у понедељак 1. јуна, дало рок од 48 сати осталим опозиционим странкама које су „напрасно одустале од бојкота да се врате назад, на заједнички бојкот“.

„Још увек се надамо да ће се цела опозиција вратити идеји бојкота јер је то једини начин да се преко бојкота изборимо за колико толико фер изборне услове“, рекла је Стаменковић.

ДЈБ је, јуче саопштио, да рок који је дао истиче у среду у подне и да ће након тог рока објавити своју коначну одлуку о изласку на изборе.

Покрет Доста је било (ДЈБ) саопштио је и да је непознато лице данас напало његове активисткиње које су прикупљале потписе градјана за изборе на Врачару и да је том приликом, око 11.00 часова, оштећен штанд у Његошевој улици испред зграде те београдске општине.

„Непознати мушкарац, коме је активисткиња ДЈБ пришла и понудила му промотивни летак ДЈБ, најпре се на вулгаран начин, повишеним тоном обратио девојкама које су вршиле промоцију ДЈБ и поделу летака, упућујући увреде на рачун Саше Радуловића, да би затим и одгурнуо активисткињу и ногом шутнуо промотивни штанд постављен у Његошевој улици“, навео је ДЈБ.

Овај Покрет ће о догадају обавестити надлежну Полицијску управу и тражити хитну реакцију и заштиту и „заштиту за све активисте који раде на прикупљању потписа, нарочито имајући у виду и напад на просторије ДЈБ у ТЦ Стари Меркатор на Новом Београду који се десио пре неколико дана“.

Посланица ДЈБ Бранка Стаменковић је, говорећи о овом инциденту, рекла да у народу постоји „поларизација вештачки индукована од стране владајуће већине“, у којој се опозициони представници стално нападају, при чему се код власти види и „доза агресије“.

„Када се са тим сретнем на нашем штанду у Земуну, ја то решавам хумором и углавном то некако амортизујемо и то се заврши смехом, али није свуда могуће направити амортизацију те агресије, која некад прераста и у физичку“, рекла је Стаменковић, преносећи своје искуство са терена приликом прикупљања потписа.

Она је рекла и да се прикупљање потписа дешава у потпуно „нефер условима и манипулацији коју спроводи власт“, чији активисти помажу у прикупљању потписа за „ирелеванте кобајаги опозиционе странке, јер то саме не би могле никад с обзиром да немају подршку градјана“.

Говорећи о манипулацијама, она је рекла да власт потпомаже и оне „политичке опције са којима сутра може да сарадјује у том врзином колу по принципу додјем ти додјеш ми“, као и да је махом реч о оним политичким покретима којима је заједничко да им је главна политика да Европска унија нема алтернативу.

„Циљ им је Скупштина Србије у којој ће и власт и опозиција бити искључиво про ЕУ оријентисани а да у њој не буде ни једна опција ЕУ скептична и која се залаже за то да се градјани Србије питају да ли су за то да се иде ка ЕУ или постоји нека друга алтернатива“, рекла је Страменковић.