Прочитај ми чланак

Шкоро: Бојкот је глогов колац за Вучића и његову власт

0

Бојкот ће донети "чистилиште", пре свега у опозицији, али и у друштву, рекао је новинар Срђан Шкоро, у интервјуу за Нова.рс.

“Већ сам рекао да је бојкот глогов колац за Вучића и његову власт. Бојкот не значи само неизлазак на изборе, то је непристајање да учествујеш у криминалним радњама власти, одлука да не будеш део мафијашке организације звана Српска напредна странка. Бојкот је и правда за Станику Глигоријевић, Оливера Ивановића, Марију Лукић, Милана Јовановића, Александра Обрадовића, породицу Миливојевић из Лучана и многе друге које је овај режим на било који начин уништавао“, рекао је Шкоро за Нова.рс.

Он је додао да је бојкот захтев да слободно можемо да дишемо и мислимо.

„Бојкот је принцип, природан одговор сваког васпитаног човека. Бојкот значи и поштовање за себе и сопствени народ. Бојкот је сигурна кућа за бег од насиља власти. Чега год да се дохватите, а везано је за режим Александра Вучића, бојкот ће вам се сам понудити као једини исправни одговор у овом тренутку“, казао је.

И сама најава бојкота, како је рекао, донела је много, оголила је Вучићев режим до краја и оголила је и сваког ко се до обзнане бојкота представљао другачије.

„Никад и нигде се толико нису прогањали људи који су унапред рекли да неће изаћи на изборе. Вучић је упрегао све могуће снаге и домаће и међународне да би извршио притисак на оне које бојкотују. Сваког дана где год стигну објављују како је бојкот пропао и како нема никаквог занчаја. Али суштина је да није успео да пронађе адекватан одговор за бојкот. То је једина ствар коју упркос огромним напорима и средствима није успео да обесмисли. И што се више ближи дан тих лажних избора бојкот све више добија на снази“, каже он.

Упитан како коментарише то што су поједине опозиционе странке одлучиле да ипак изађу на предстојеће изборе, Шкоро је рекао да је то велика срамота за њих.

„Они су се тим чином, бар што се мене тиче, исписали из опозиције. Трајно.То је њихово право и њихов избор. Али после такве одлуке нема више назад. Имена свих учесника и њихових странака морају бити уписана црним масним словима у књигу политичког бешчашћа. Само тако се може подвући преко потребна црта између оних којима је стало до народа и државних интереса и оних којима је искључиво стало до сопствених комбинација“, наводи.

Према његовим речима, значај држања речи мора поново да се врати у политички живот Србије.

Говорећи о деловању Покрета слободних грађана, он је казао да је све зашта се некад залагао ПСГ, пало у воду.

„Био сам оснивач и члан председништва ПСГ, пуних шест месеци. Тада је покрет био јасно декларисан као опозициони, како у погледу наступа истакнутих чланова, тако и у садржају саопштења која су упућивана јавности. Покрет су некад чинили људи од имена, звања и знања. Покрет је представљао фактор окупљања свих опозиционих снага. Био је истовремено и брана и уточиште за све оне које је прогонио Вучићев режим. Садашњи ПСГ је све супротно од тога. Више делује као нека локална хипи комуна, него политичка организација“, каже.

„До пре месец дана за њих је бојкот био једина опција, сада је то излазак на изборе. Све зашта се некад залагао ПСГ, пало је у воду. Испливали су људи који карактерно не припадају опозицији, нити су у стању да на тај начин размишљају. Да ствар буде још црња, господин Сергеј Трифуновић, како га са великим уважавањем ословљава Вучић, је у ПСГ уместо принципијелне борбе за слободу унео дух Марјана Ристичевића. Одласком великог броја квалитетних људи због изневерених идеја и принципа, још у време Јанковића ПСГ је већ кренуо странпутицом, али ово сад што раде је за поправни дом. Уједно то је и јасан показатељ свима колико су непоуздани као политички партнери“, рекао је.