Прочитај ми чланак

СКАНДАЛОЗНО: Дачић у ОЕБС-у Русију назвао агресором

0
Фото:Танјуг, АП

Фото:Танјуг, АП

Њујорк – Исти дан када је Москва спречила план западних сила да Србији натоваре геноцид резолуцијом у Савету безбедности УН и када је Русија показала да је истински пријатељ српског народа и чувар истине, ОЕБС, на чијем челу је српски шеф дипломатије, Ивица Дачић, предложио је резолуцију у којој је Русија названа „војним агресором на Украјину“.

Резолуција је поднета на парламентарној скупштини ОЕБС-а, а њом се Русија позива да прекрати своју подршку устаницима у Донбасу, као и да престане са достављањем оружја у Донбас.

ОЕБС у овој резолуцији осуђује „једнострани и неоправдани удар Русије на територијални интегритет и суверенитет Украјине“.

Русија се оптужује за нарушавање Хелсиншких принципа, пише у овој резолуцији, пренела је агенција Интерфакс.

ОЕБС активности Русије на Криму и Севастопољу, те на простору самопроглашених република ДНР и ЛНР назива „актовима војне агресије на Украјину“.

У резолуцији ОЕБС-а, Русија се позива да руске снаге у потпуности напусте Украјину.

Подсећамо, Москва је у више наврата позвала САД и друге западне земље да представе доказе о присуству руске војске у Украјини, али и без обзира на недостатак таквих доказа, западни политичари настављају са јавним тврдњама о „руској агресији на Украјину“.

Ивица Дачић, председавајући ОЕБС-а, ни на који начин јавно није показао неслагање са инструментализацијом ОЕБС-а који очигледно служи као још један полигон за притисак и напад на Русију.

(Правда)