Прочитај ми чланак

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА ХРВАТСКОГ ПОСЛАНИКА! Поредио масакр у кибуцу и Вуковар…

0

Марин Милетић, хрватски посланик из редова Моста, направио је скандалозну паралелу између масакра у кибуцима на југу Израела и сукоба ЈНА и хрватских снага у Вуковару!

Група хрватских посланика, међу којима је био и Милетић, обишла је кибуце који су најгоре страдали током напада Хамаса. Милетић на друштвеним мрежама наводи да се тамо срео са породицама убијених Израелаца.

– Посетили смо Сдерот и Бери који се налазе свега километар удаљености од Појаса Газе. Тешко је било срести породице жртава. Терористи Хамаса убили су 1.400 цивила. Отели су 220 цивила од којих је више од 30 деце. Чак и мале бебе. Слушали смо њихова сведочанства. Неки који су отети су чак финансијски помагали Газу и волонтирали тамо, али су такође настрадали. Знате, ми који смо прошли, макар као деца, Домовински рат, знамо донекле наличје зла које се манифестује у људима који потпуно изгубе димензију људскости и претворе се неком чудном преобразбом таме у звери – наводи посланик из Хрватске.

Милетић је навео да су припадници Хамаса извадили дете из утробе трудне жене, а потом направио злонамерну паралелу са злочинима у Вуковару.

– Зликовци су то снимали ГоПро камером. Прво су јој изрезали дете из утробе, дете које је требало да дође на овај свет, а потом су убили и њу након што је гледала своју убијену бебу. Звери. Звери су ово. Сећате ли се Хрватице Ружице Маркобашић? Њој су четници ставили калашњиков у вагину и убили њено нерођено дете и њу. То су звери истог оца. Ђавола – рекао је Милетић који је при томе заборавио и на звери на другој страни који су такође чинили злочине током сукоба деведесетих на простору СФРЈ.

Ружица Маркобашић, која је била у шестом месецу трудноће, подсетимо, свирепо је убијена хицима у стомак на Овчари и потом бачена у масовну гробницу. Током суђења групи оптужених за ратне злочине на Овчари, речено је да је Ружицу усмртио припадник паравојне јединице, који је наводно касније погинуо на ратишту. Породица убијене жене, међутим, тврди да је то лаж и да је убица и даље на слободи.

Милетић даље наводи да су у Бершеби посетили вртић у коме је Хамас убијао децу.

– Долазимо у Бери. Километар отприлике од прве линије. Пуцање одзвања улицама. Топови ударају на подручје Газе. Овде су терористи прво пројектиле стукли на цивилно насеље па су људе убијали где су стигли. Улазимо у вртић. Тамо где родитељи оставе своју децу док иду на посао и тамо где очекују да су им деца сигурна. Хамас је овдје убијао децу и тете. Меци по поду и обиље крви. Смрад смрти и крви у ваздуху. Неки парламентарци излазе и повраћају – наводи хрватски посланик.

Милетић је оптужио Иран да је омогућио Хамасу напредну технологију.

– Две године су припремали напад. Прекинули су Израелцима комуникацију. Угасили су им камере и везе и напали – наводи Милетић и додаје да до мира не може доћи све док Хамас управља Газом.

Хрватски председник Зоран Милановић, подсетимо, недавно је оштро осудио бомбардовање Газе након напада Хамаса на Израел!

Милановић је на питања о ситуацији у Гази рекао да је бомбардовање Газе након масакра у Израелу „идиотски потез“ Израела којим је та земља изгубила његове симпатије.