Прочитај ми чланак

Скандал: Тадић на Кроација самиту са Хашимом Тачијем!

0

Председник ДС Борис Тадић стигао је у Дубровник на седми Кроација самит на којем не учествују званичници Србије, али је присутан премијер Косова Хашим Тачи!

Уз вест да је Тадић стигао у Дубровник, загребачки Вечерњи лист на свом порталу пише да се „сусрет који је Тадић упорно избегавао док је био председник (Србије) ипак данас догађа“.

„Иако је Тадић бивши председник он је и даље највише рангирани српски политичар који се сусреће с премијером Косова на међународном скупу“, пише лист.

Како сазнаје Бета, Тадић ће се прво састати са председником Хрватске Јосиповићем. Према наводима загребачког дневника, америчка дипломатија покушавала је још јуче да наговори Тадића да се појави у Дубровнику на првом дану Кроациа самита што се није догодило.

Иако су позвани на дводневну конференцију у Дубровнику, Србија није послала свог представника. Због доласка премијера Косова нико од званичника Србије ни ранијих година није учествовао на Кроација самиту, а косовски премијер Хашим Тачи и ове године учествује на самиту.

На скупу поред хрватског државног врха учествују и премијери и високи званичници земаља региона, Европске уније, САД и НАТО-а.

 Поставља се питање о чијем трошку је грађанин Борис Тадић отпутовао у Дубровник и повео целу делегацију? Да ли је отишао да им се захвали за Јасеновац, Јастребарско, Јадовно, а још једном извини за Вуковар? Или да им се захвали што су предстаници Хрватске бојкотовали инаугурацију Томислава Николића у Београду?