Прочитај ми чланак

ШИПТАРСКО МИНИСТАРСТВО: Захтев за уједињење северне и јужне Митровице НЕЛЕГИТИМАН

0

Министарство локалне самоуправе оценило је да је захтев одборника општине Јужна Митровица о уједињењу северне и јужне општине нелегитиман, пише Коха.

Министарство је одбило да захтев проследи косовској влади и другим институцијама пошто сматра да општине немају овлашћења за такве захтеве.

Градоначелник Јужне Митровице Агим Бахтири је за 21. децембар заказао заједнички округли сто на којем ће се, како је најављено, покренути иницијатива за потписивање петиција за уједињење Митровице.

Бахтири је од институција Косова тражио да проследе парламенту предлог за измену закона на начин који би омогућио „уједињење“ јужног са северним делом Митровице, које су према косовским правним актима две посебне општине.

Његову иницијативу су подржале све политичке партије у општинском парламенту.

„Тражио сам уједињење града Митровице у једну општину, као што је увек и био. Влада сада мора да предузме конкретне мере на промени закона који би Митровицу учинио једним општином“, изјавио је Бахтири после одлуке одборника Јужне Митровице.

Он је рекао да се одређени политички кругови противе тој иницијативи, а реч је о онима који се, како наводи, „не супротстављају акцијама за поделу Косова“.