Прочитај ми чланак

Син члана СНС јуче ухапшен због крађе, данас већ на слободи

0

Лука Вујић (28) из Сурчина који је ухапшен јуче (четвртак) у оквиру велике акције полиције, када је приведено више осумњичених за обијања станова у Београду, већ је ослобођен из притвора, сазнаје Н1.

Према извору Н1, његов отац Зоран Вујић је истакнути члан СНС у Сурчину.

Саговорник овог портала тврди да је породица Вујић веома активна у прикупљању сигурних гласова за напредњаке у Сурчину. Зоран Вујић је, иначе, у кумовској вези с Љубишом Бухом Чуметом.

Н1 је Трећем основном јавном тужилаштву послао питања, између осталог, питали су их да ли је Лука Вујић пуштен из притвора и шта му се ставља на терет, али одговор нису добили.

Подсетимо, МУП је саопштио јуче да су њихови припадници, у сарадњи са Трећим основним јавним тужилаштвом у овом граду, ухапсили су Л. В. (1996), С. А. (1969) и Р. А. (1999), као и држављане Јерменије В. А. (1986), Х. К. (1986) и А. Б. (1984), због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела тешка крађа.

Сумња се да су они, у јануару и фебруару ове године, специјалним алатом обијали сигурносне браве на становима на територији Београда из којих су односили новац, накит, ручне сатове и друге вредности.

Осумњиченима је, како је наведено у саопштењу, одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.