Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ЗА RUSSIA TODAY: Хаг је лажни суд са задатком да фалсификује историјске чињенице против Срба!

0

seselj_HAG 0

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ у интервјуу за руску агенцију „Раша тудеј“ поручио је да је Међународни трибунал за ратне злочине у Хагу, лажни антисрпски суд са задатком да фалсификује историјске чињенице…

Упитан зашто је прогласио победу над Хашким трибуналом, иако ће му пресуда бити изречена тек 31. марта, Шешељ каже да је имао прилику да се бори за истину и да раскринка све фалсификоване наводе сведока оптужбе.

– Ја сам доказао да је Трибунал лажни антисрпски суд, који је само инструмент НАТО са задатком да се фокусира на фалсификовање историјских чињеница. Судије нису биле у стању да докажу да сам крив за било коју од оптужби, нити да докажу кривицу било кога од чланова СРС – рекао је Шешељ.

Шешељ је истакао да је смрт на бојном пољу или боравак у затвору херојски чин, ако се то чини у име правде.

Лидер радикала је, међутим, признао да није очекивао да ће се у хашком притвору задржати 12 година.

– Мислио сам да ћу тамо бити три, четири године, али не жалим ни један дан који сам провео у борби против антисрпског суда. Знате, било је много српских добровољаца који су погинули бранећи слободу нације – објаснио је Шешељ.

Према његовим речима, боравак у притвору му је омогућио да напише осам књига, а да има материјала за бар још пет дела.

Следећа књига коју ћу објавити, најављује Шешељ, зваће се „Није било геноцида у Сребреници“ и описује херојске акције српских војника и зтварну улогу Запада.

Упитан да прокоментарише односе Србије и Русије, Шешељ је одговорио:

– Руски председник Владимир Путин је једна од најпопуларнијих личности у Србији. Међутим, проблем стварају западни моћници, који имају средства за куповину или застрашивање политичара који су тренутно на власти у Србији. На пример, притисак Запада да се Србија прикључи НАТО… Али, пошто је за тако нешто потребан референдум, читав концепт је осуђен на пропаст, јер већина грађана не жели чланство Србије у том војној организацији.

Председник СРС, који је из притвора у Хагу пуштен због здравствених разлога, понавља да се неће добровољно враћати у Шевенинген.

– Нећу добровољно отићи у Хаг. А да ли ће ме носити до аеродрома или нешто слично – не знам – поручио је Шешељ за Раша тудеј.

Извор: РТ, Информер