Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Вучић крши закон и четири године истиче заставу ЕУ поред српске

0

„Ја своје питање упућујем премијеру Републике Србије, Александру Вучићу, и оно се односи на употребу државних симбола приликом дочека страних државних делегација.

Vojislav_Seselj_SRS_82fafc910c
Све нације које биле у стању да током свог историјског развоја формирају државу, посебно нације са дуготрајним вишевековним државотворним традицијама, имају високо изражену категорију поноса и достојанства. Понос и достојанство једне државе изражава се кроз употребу државних симбола, пре свега. Државни симболи су застава, грб и химна, а може их бити још. Државе љубоморно чувају свој грб, своју заставу, своју химну – грб се с поносом носи, за заставу се гине, док се за заставу гине пева се химна.

У цивилизованим државама није дозвољено да се све заставе истичу. Истичу се државне заставе, националне, заставе националних мањина и у случају међудржавних посета, заставе стране државе чији је државник у гостима.

Међутим, оно што је урадила наша извршна власт, на челу са Владом и премијером, запрепашћује. Премијер и његови министри већ дуже време, чини ми се и више од четири године, поред српске државне заставе користе и заставу ЕУ. То је по нашем закону недозвољено. Устав прописује изглед наших државних симбола а закон њихову употребу.

Долазимо у непријатну ситуацију врло често. Премијер прими руског или кинеског амбасадора. С једне стране српска застава, с друге стране руска или кинеска, а поред ове српске и застава Европске уније, онако да госта боде у очи.

Требало је премијер Медведев да дође у Србију крајем септембра, па у октобру, па ко зна да ли ће доћи у новембру. Ја се питам – зашто се оклева с том посетом? И дошао сам до закључка да је сваком државнику, и руском и кинеском и других пријатељских земаља, непријатно да у тренутку званичног пријема на њих се кези застава Европске уније а те државе су обично противници Европске уније.

vucic_zastave_sr_eu100-_v-gseapremiumxl

Са нашег аспекта, унутрашњег, то би било као да је Краљевина Југославија уочи немачке окупације вешала по својим јавним установама немачке заставе са кукастим крстом. Јер оно што нам је Немачка радила у Другом светском рату, деведесетих година, радила нам је Европска заједница, Европска унија, па НАТО.

То је једна врста лажног представљања.

Видите, да би регуларно стекао диплому мастера економије, Томислав Николић је морао да положи 30 испита. Није положио ниједан, а буса се у прса с том дипломом. То је лажно представљање.

Вучић, наравно има факултетску диплому одавно. Био је одличан студент али и он је сада пред стицањем нове дипломе.  Александар Вучић мора да положи 35 испита да би стекао право да се кити заставом Европске уније. Да положи све те испите, па да полаже и матурски и дипломски и мастер, и докторат итд.

Ја ово питање упућујем премијеру Вучићу и очекујем брз одговор.