Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ УГОВАРА СУСРЕТ председника Србије са председницом Хрватске?

0

seselj zastava lepe zene 5

Пошто и даље према њему траје незванични медијски бојкот, од стране највећих српских гласила, вођа радикала Војислав Шешељ  се  опет огласио на Твитеру где редовно даје дневно-политичке коментаре.

Шешељ је у вези недавно завршених председничких избора у Хрватској истакао како Срби и Хрвати нестрпљиво чекају срдачан и емотиван, политички и пријатељски, сусрет нове хрватске председнице Колинде Гробар Китаревић и српског председника Томислава Гробар Николића и поручио осталим хрватским политичарима, који излазе на будуће хрватске председничке или саборске изборе, да морају строго да воде рачуна да ми се не замерају. пошто о резултатима избора у Хрватској он одлучује.

Драгица Николић

Шешељ је на Твитеру устврдио и да „прва дама” Србије репрезентује гладне српске раднике и сељаке, те зато мора да се луксузно облачи и раскошно да живи.

Да та Шешељева тврдња није далеко од истине доказује чињеница да листом сви хрватски медији констатују да све док се са својим изјавама о дотадашњем хрватском председнику Иви Јосиповићу није укључио вођа радикала, у предизборну председничку кампању, Јосиповић је имао знатну већу подршку у бирачком телу Хрватске него сада изабрана председница Хрватске Колинда Грабар Китаревић.

Наиме, хрватски медији успех кандидата ХДЗ на председничким изборима објашњавају тиме да су недавне Шешељеве изјаве екстремизовале јавно мњење у Хрватској, те да су зато гласачи у другом кругу пре били за то да дају подршку оном кандидату који је имао већи националистички бекграунд.

Војислав Шешељ на Твитеру дао и пар коментара у вези председника Николића.

Пошто су неки српски медији јавили да је наводно председник Србије тражио забрану летења изнад његовог родног места, Бајчетине, где често проводи време, Шешељ је на Твитеру оставио коментар да није довољна забрана прелетања изнад куће Томислава Николића, већ да у Бајчетини треба распоредити целу батерију противавионских ракета С-300.

Seselj tvit nikolic kolinda ed

(Србин.инфо, фото: Ненад Златановић, Twitter)

Ако Вам се свидео овај текст
можете нас подржати слањем СМС поруке.