Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Томислав Николић је планирао крвопролиће!

0

Председник Српске радикалне странке и председнички кандидат радикала проф. др Војислав Шешељ осудио је на данашњој конференцији за медије понашање актуелног председника Томислава Николића.

Vojislav_Seselj_SRS_82fafc910c

– Срамно је то што је председник спреман да направи огромне проблеме држави и народу, само због чињенице да је лично незадовољан својом политичком позицијом – истакао је Шешељ.

Шешељ сматра да Николић стрепи да га његова дојучерашња партија неће истаћи као свог кандидата на изборима и да је због тога срачунато давао запаљиве изјаве, након што је, пуштањем у рад осликаног воза на релацији Београд-Косовска Митровица, покушао да изазове крвопролиће.

 

Лидер радикала је објаснио да је Николић лично осмислио провокацију са возом чије пароле би сигурно иритирале Албанце у било којој средини и изазвале њихов бес, терор и реакцију оружаних банди, које су формирали уз подршку НАТО-пакта.

– Председник Србије је рачунао да ће, ако Албанци нападну воз, бити жртава, након чега би дошло до узвратне реакције српске војске и полиције – изјавио је он.

Николић сматра да би се у таквој ситуацији пробудио патриотизам и да би сви у њему видели вођу и спасиоца, након чега би сигурно био изабран за председничког кандидата Српске напредне странке.

Шешељ је истакао да је срећна околност то што су сви политички чиниоци, као и српски народ, одмах прозрели непоштене намере Томислава Николића.

Председник Српске радикалне странке је истакао да српски радикали нису против снажних, некада и милитантних потеза, али да такви потези могу бити повучени тек након консултација и унапред обезбеђене подршке нашег главног савезника – Руске Федерације.

Он је објаснио да је за Србију најважније да сачека смену гарнитура у Америци и први сусрет Путина и Трампа, како би се видело у ком правцу ће кренути руско-амерички односи.