Прочитај ми чланак

Саво: позвао опозицију да напусти парламент и крене у грађанску непослушност

0

Саво Манојловић, лидер покрета „Крени-промени“ позвао опозицију да врати мандате и изађе из Скупштине града Београда, Ниша, Општине Нови Београд, као и из републичког парламента због изборних махинација.

Манојловић је, на конференцији за новинаре, дао рок опозицији од 24 сата, односно до сутра у 10 сати ујутро да донесе јасну одлуку.

У случају да се опозиција сложи око овог питања он је најавио потпуну грађанску непослушност од суботе.

На питање шта тачно подразумева под тим, каже да постоји тачан план како ће се то организовати. Каже да треба то радикализовати изласком из институција.

– Не можемо седети у институцијама и позивати на грађанску непослуш
ност – каже Манојловић. Наводи фад каад нема опозиције у репзбличком паралменту то је диктатура.

– Ово је одбрана изборне воље грађана Ниша и Новог Београда – каже он.

Навео је да нема времена за шетње и појединачне протесте, да с ечека до јула и августа да се људи врате и нема времена за састанке.

„Због очигледне манипулације гласовима и изменама бирачких записника у Нишу и на Општини Нови Београд, излазимо са захтевом да све опозиционе странке из ових градова, као и из републичког парламента, напусте парламент уколико се настави са прекрајањем изборне воље на овај начин“, позвао је Манојловић.

Према његовим речима, пре ного што је Крени промени ушао у политику нису планирали овакве мере, али је сада њихова кожа у питању.

– Изашли смо на изборе и остварил најбољи појединачни процентуални резулат од 2012. Ово што се сада дешава са прекрајањем записника је разлика између аутократије и диктатуре – навео је он.

Према његпвим речима, опозиција је упозната са овим планом Крени-промени.