Прочитај ми чланак

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: Протестни скуп у петак увече

0

Савез за Србију ће у петак увече организовати трибину а потом и протестну шетњу улицама Крушевца.

Представници странака које чине Савез за Србију у Крушевцу најавили су да ће трибина бити одржана у петак, у 19 сати, у Белој сали Културног центра.

“Очекујемо учешће лидера свих странака које чине Савез за Србију али и представника Демократске странке Србије, Социјалдемократске странке и других организација. Очекујемо да се они обрате грађанима као и глумци, универзитетски професори и други представници јавног живота. Након тога биће организована протестна шетња којом ћемо показати да се Крушевац не плаши оних који имају бољи снајпер, дужу штанглу и веће мишиће. Позивамо све грађане да дођу на овај скуп јер то није политичко већ цивилизацијско питање – да ли неко има право на критичко мишљење”, казао је Срђан Миливојевић, члан Главног одбора Демократске странке најављујући скуп.

Скуп Савеза за Србију се организује у знак протеста због напада на Борка Стефановића, председника Левице Србије, Бобана Јовановића, члана ове странке и припадника полиције, који се догодио прошлог петка испред просторија Месне заједнице “Расадник”.

Стефановић је у нападу задобио озбиљне повреде у пределу врата и главе док су Бобану Јовановићу избијена два зуба и један расклиман.

“Политичко насиље у Крушевцу није никаква новина. Пред локалне изборе 2016. године нападнути су и пребијени активисти Демократске странке, Демократске странке Србије, Српске радикалне странке. Почионици су познати и уредно пријављени полицији али пријаве стоје у некој фиоци у тужилаштву. Борко Стефановић није био планиран као учесник трибине у Расаднику. Сусрет насилника са њим није био случајан већ је то организовани покушај убиства лидера опозиционе странке”, каже Иван Мандић из Левице Србије.

Срђан Миливојевић тврди да Крушевљани страхују за своју безбедност.

“У анкети која је недавно рађена чак 86% грађана Крушевца је рекло да се не осећа безбедно и да страхује. Полиција може да ради толико колико јој власт даје могућности. Крушевац не силази са страница црне хронике и зато нико овде неће да дође да инвестира иако се ствара лажна слика благостања. Подсетио бих да је за мандата демократских странака у нашем граду, од 2000. до 2012. године, у Крушевцу разбијено неколико криминалних кланова а њихови припадници осуђени и стављени тамо где им је место. Након 2012. године имамо талас криминала и бројна нерешена убиства у нашем граду“, додао је Миливојевић.

Од странака које учествују у власти у Крушевцу напад на чланове Левице Србије осудио је само одбор Српског покрета обнове. Миливојевић и Мандић кажу да су им се телефоном обраћали поједини чланови и одборници СНС и Јединствене Србије изражавајући своје неслагање са насиљем.

У конференцији за новинаре Српске напредне странке казали су да немају потребу да се посебно оглашавају поводом инцидента у Расаднику јер је “све што је потребно рекао председник Александар Вучић”.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!