Прочитај ми чланак

Шаровић: Вучић је погазио устав, због тога ће ићи у затвор! (ВИДЕО)

0

Председник покрета „Љубав Вера Нада“ Немања Шаровић изјавио је данас да ће председник Србије Александар Вучић одговарати за цепање целовитости Србије, јер је „прихватио“ Споразум о путу ка нормализацији између Косова и Србије.

Шаровић је рекао новинарима испред Председништва Србије да је Вучић прихватањем тог споразума извршио кривично дело нарушавање уставног поретка за цепање целовитости Србије, за шта је предвиђена дугогодишња затворска казна.

„Поручујем Александру Вучићу, издајнику и срамоти српског народа, да ће одговарати кад-тад. Ја не претим њему убиством, пошто он воли да изиграва жртву, али му гарантујем да ће ово време проћи и да од суда историје не може да га сачува ни Пинк ни Хепи, ни његови послушници у правосуђу“, казао је Шаровић.

Према његовим речима, ово је први пут у историји дипломатије и међународног права да председник неке државе каже да ће примењивати споразум који наводно није потписао.

„Он га је прихватио, али лаже да би умирио грађане Србије“, оценио је лидер покрета „Љубав Вера Нада“.

Шаровић је навео да је Вучић раније „убеђивао“ грађане да никада неће прихватити независност Коова, као и да неће у руке узети нон пејпер.

Подсетио је да је заседео и Савет за националну безбедност Србије који је одбацио тај план, а да се свега неколико месеци касније показало да је истина потпуно другачија.

„Вучић је у потпуности прихватио план који предвиђа да ће Србија поштовати територијални интегритет и суверенити Републике Косово, да прихвата да више никада неће било где наступати у име Косова, да ће прихватити сва њихова документа, државне симболе, пасоше, личне карте, возачке дозволе“, рекао је Шаровић.

Он је оценио да ће Заједница српских општина, за коју наводи да је Вучић представља као победу Србије, бити „обична“ невладина организација која ће бити формирана у складу са Уставом и законима Републике Косово.

Шаровић је навео да српски народ мора да изађе на улице, јер питање опстанка Србије неће бити решено у парламенту или на телевизијским дебатама, наводећи да се „ово зло може зауставити искључиво на улици, јер је то једини језик који разуме Александар Вучић“.

„Овде се не ради само о Косову и Метохији, ми овде бранимо Србију, голо постојање. Јер ако се прихвати да, како каже Вучић, због притисака са Запада дамо део сопствене територије и више од 100.000 наших људи, онда неће бити краја уценама“, истакао је Шаровић.

Како је додао, Вучић је прихватањем тог споразума исписао најсрамније странице српске историје.