Прочитај ми чланак

САНДА: Вучић пребројава Србе на Космету у намери и жељи да смањи њихов број

0

Потпредседница Народне странке и бивша шефица Координационог центра за Косово и Метохију, Санда Рашковић-Ивић, сматра да је “врло ружно што Председник државе пребројава Србе на КиМ у намери и жељи да смањи њихов број, како би могао лакше да оправда испоручивање великог дела Косова и Метохије, ако не и цело Косово и Метохију Албанцима и такозваној службеној Приштини“.

Рашковић-Ивић истиче да председник Србије Александар Вучић не сме да заборави да је пре 14 месеци положио руку држећи на Уставу, који каже да је КиМ део Србије.

„На Косову и Метохији и северно и јужно од Ибра живи довољно Срба и за њих треба да се боримо сви ми, а поготово он као председник. Када кажем боримо, не мислим да треба узети пушке у руке и пуцати на НАТО пакт”, рекла је потпреседница Народне странке и закључила:

Вучић

Председник Србије Александар Вучић поновио је јуче, у петак, 24. августа, да у месту које је било симбол српске државности, Косову Пољу, више нема Срба, а да их је мало остало у Бресју, Угљару и Чаглавици.

„Ми имамо дипломатске полуге, имамо Резолуцију 1244, имамо свој Устав и треба да седимо за преговарачким столом за којим су се увек у Европи кројиле границе у последњих 200 година. Ми треба да своју границу потврдимо, а она је граница са Албанијом на Проклетијама.“

Момчило Трајковић: Порука да се не вреди борити за Косово

Момчило Трајковић, којег је председник Србије Александар Вучић данас директно прозвао за „препродају српске земље у околини Приштине“, јуче је на округлом столу на тему „Разграничење, мала Србија – велика Албанија“ рекао да Вучић треба да одустане од своје идеје о разграничењу и крене у озбиљно решавање косовског питања.

„То није замрзнути конфликт, то је један процес у коме треба да се овај наш народ овде, који живи на Косову и Метохији национално, политички, морално, економски, социјално – усправи, а не да буде деморалисан говорима који кажу да смо Косово изгубили давно. Да ми овде немамо ништа, да у Чаглавици, иако има 150 кућа, кажу да има само 20 кућа и тако даље, и тако даље… А зашто то раде? Да би се послала порука остатку Србије, да не вреди борити се за Косово,“ рекао је Трајковић.